USA-PREMIERE I HELGEN: Hovedrolleinnehaverne fra  «Ghostbusters».
USA-PREMIERE I HELGEN: Hovedrolleinnehaverne fra «Ghostbusters». Foto: UIP

«Ghostbusters»-damene slått av snakkende kjæledyr i åpningshelgen

FILM

Den mye omtalte nyinnspillingen av «Ghostbusters» maktet
ikke å nå til toppen på kinolisten i USA.

Publisert:

«Ghostbusters» er en av sommerens ventede blockbustere, en storsatsing fra Sony. Filmen er en nyinnspilling av klassikeren fra 1984, med fire kvinner i stedet for menn i hovedrollen. Filmen har vært svært omdiskutert lenge før den ble lansert, mest på grunn av rasende fans av originalen som ikke kan like ideen om kvinner i hovedrollen.

Bakgrunn: Full krangel om kvinner i hovedrollen

Filmen hadde premiere i helgen, og spilte ifølge LA Times inn 46 millioner dollar i USA og Canada, noe som er litt under hva forhåndsanalytikerne hadde ventet.

Sony er imidlertid fornøyd selv, de ventet inntekter fra 38 til 40 millioner.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet. Det er en knall start for oss, alle gjorde sitt beste og det ga resultater, sier Sony-sjef Rory Bruer.

Filmen klarte ikke å vippe animasjonsfilmen «Kjæledyrenes hemmelige liv» ned fra førsteplassen, som den nå har hatt i to uker. Filmen spilte inn over 50 millioner dollar i helgen, og har til sammen raket inn over 200 millioner.

Les også: Melissa McCarthy ut mot kroppsfokuset

«Ghostbusters» har Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Kristen Wiig og Leslie Jones i hovedrollene som spøkelsesjegere som må redde New York fra paranormale angrep. Filmen har fått langt bedre kritikk enn hva mange ventet etter de negative reaksjonene fra fansen av originalen.