PLAGET SJEL: Jamie Dornan spilte Christian Grey i den første filmatiseringen av «Fifty Shades of Grey». I den fjerde boken er det Grey som har fortellerstemmen. Foto:,United International Pictures

Ny «Fifty Shades»-bok kan være stjålet

Politiet etterforsker mulig «Fifty Shades»-tyveri - og frykter at boken vil selges til høystbydende på det svarte markedet.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Den nye boken om Christian Grey og Anastasia Steele skal være på avveie, skriver den britiske avisen Mirror.

Boken har slippdato om åtte dager, men politiet har nå startet etterforskning i frykt for at boken skal havne på svarte markedet.

«Grey» skulle slippes på karakterens fødsesdag, 18. juni, og tar oss tilbake til begynnelsen av historien - men denne gangen er det Christian Grey som forteller.

Det meldes nå at en kopi av det siste tilskuddet i den dampende serien har forsvunnet. Representanter for forlaget Penguin Random House ønsket ikke å kommentere saken overfor den britiske avisen på grunn av den pågående etterforskningen.

Les også: Derfor krevde forfatteren rødt «smerterom» i filmen

Global suksess

Forfatteren følte at hun måte fortelle historien millioner av lesere allerede kjenner gjennom øynene på nettopp Christian Grey.

– Christian er en kompleks karakter. Leserne har alltid blitt fascinert av hans begjær og motivasjon, samt hans brokete fortid. Og som alle som har vært i et forhold vet, er det alltid to sider av en sak, skriver James på hjemmesiden sin.

James' S&M-trilogi ble en global suksess, med trilogien «Fifty Shades: Fanget», «Fifty Shades: Bundet» og «Fifty Shades: Fri», og det er solgt over 125 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Den originale boken ble det laget Hollywood-film av, og filmen med Jamie Dornan og Dakota Johnson i hovedrollene ble sluppet tidligere i år. Filmen, som fikk terningkast to av VGs anmelder, har spilt inn svimlende 4,4 milliarder kroner på verdensbasis. Filmens regissør, Sam Taylor, varslet under førpremieren til den første filmen at det ville komme flere filmer - men kort tid etter trakk hun seg. Det er ikke kjent om det vil komme flere filmer med en annen regissør.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder