Her er Fassbender som Harry Hole på «Snømannen»-innspilling

OSLO SENTRUM (VG) Harry Hole-skuespiller Michael Fassbender (38) spiller inn «Snømannen» på Barcode i Oslo i ettermiddag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Torsdag ettermiddag rigget «Snømannen»-crewet til for en scene i Barcode-området i Oslo sentrum, rett ved operaen.

I en altfor lett jakke for kuldegradene og uten lue spilte han inn scener midt i Oslo-trafikken.

I en av scenene kjørte han rundt i en oransj Mercedes Geländewagen, og en annen scene inne på en blå oslotrikk sammen med guttungen Oleg, som leserne av romanen vet er sønnen til elskerinnen Rakel. Trikken hadde for anledningen fått engelske skilter, så Harry Hole kjører trikk nummer 18 til «Oslo Hospital».

Les også: Ikke imponert over Fassbenders siste film om Steve Jobs

Jerngrep rundt innspillingen

Fassbender hadde til en hver tid en liten ansamling mennesker rundt seg, men mest snakket han med regissør Tomas Alfredsson mellom opptakene.

VG snakket med den britiske presseansvarlige Sasha Gibson på settet ved Barcode.

- Oslo har vært en stor oppdagelse som location, overalt hvor jeg snur meg ser jeg fantastisk design. Jeg tror definitivt det kommer til å bli vist fram av regissør Tomas Alfredsson, forteller hun.

Hun humrer selv litt av hemmeligholdet, men sier filmcrewet ikke stenger av steder. Oslo skal være en levende by i filmen.

- Dette er jo også Oslos film og Norges film. Vi forteller selvsagt ikke hvor vi spiller inn, men hvis dere finner oss, så finner dere oss. Det hadde vært vanskelig å gjemme bort et crew på denne størrelsen!

VROOM VROOM: Irsk-tyske Fassbender pekte seg tidlig ut som favoritt til hovedrollen, og torsdag var han å se som Harry Hole i Oslo sentrum. Foto: Trond Solberg , VG

Blant de andre kjente navnene som har en rolle i filmen er Rebecca Ferguson og Charlotte Gainsbourg - men disse har etter det VG kjenner til hittil ikke vært å se i den norske hovedstaden.

Innspillingen av «Snømannen», filmatiseringen av Jo Nesbøs suksessroman med samme navn, begynte i Oslo denne uken, og det har blant annet blitt filmet i Frognerparken og i Madserud Allé.

På disse stedene har imidlertid ingen lyktes i å få noen bilder av Hollywood-stjernen som gestalter hovedrollen som Hole i «Snømannen», etter det VG kjenner til.

Så du denne? Nesbø skryter av Hollywood-Harry

Det har nemlig vært strengt hemmelighold rundt produksjonen av filmen, noe som er vanlig rundt Hollywood-innspillinger, ifølge sjef for Norsk Filmforbund, Sverre Pedersen, til VG.

Har du sett noe fra innspillingen? Har du bilder? Da kan du dele de med oss her!

Produksjonen skal i tillegg til Oslo også filme i Rjukan og Bergen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder