Første smakebit på Joaquin Phoenix' mystiske film

(VG Nett) Snart får kinopublikum vite hemmeligheten bak Hollywood-stjernens bissare oppførsel det siste året.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Mens det ennå ikke er noen norske kinodistributører som har kastet seg over Joaquin Phoenix omstridte dokumentarfilm, er det nå klart at «I'm Still Here: The Lost Years of Joaquin Phoenix» får premiere i USA 9. september.

Første sniktitt

Nå er også den aller første traileren fra filmen blitt sluppet. Det har vært hevdet at Joaquin Phoenix, kjent fra «Gladiator» og «Walk The Line», blant annet viser seg splitter naken, har oralsex og sniffer kokain i filmen, men ingen slike scener blir vist i den minuttlange teaseren.

VGTV: SE FILMTRAILEREN

Traileren fra Magnolia Pictures viser en tilsynelatende forvirret Phoenix, innledningsvis i samtale med en guru om hvordan det er å være en dråpe som renner ned fra et fjell - som et symbol på fallet etter suksessen.

Om det er en ekte dokumentar eller en dokuparodi, som det har vært spekulert i, er foreløpig uvisst. Selv om Phoenix har kvittet seg med skjegget han har hatt det siste året og nærmer seg sitt opprinnelige utseende igjen, har han ligget lavt i terrenget og ikke uttalt seg om filmprosjektet, som tar for seg hans forsøk på å bli hiphop-stjerne.

Om publikum blir noe klokere etter å ha sett filmen, gjenstår å se. Ifølge LA Times er det nemlig delte meninger blant de som har fått en sniktitt på filmen om det er snakk om en dokumentar eller en såkalt «mockumentary» i gate med «This is Spinal Tap».

Artikkelen fortsetter under bildet.

TVILSOM OPPTREDEN: Joaquin Phoenix i studio hos David Letterman. Foto: Faksimile, YouTube

Det vakte enorm oppsikt da Phoenix etter å ha spilt inn filmen «Two Lovers» for snart to år siden, kunngjorde at han skulle legge opp som skuespiller for i stedet å satse på en hiphop-karriere.

- Dette er ikke en fleip. Det virker kanskje latterlig, men det er ikke min hensikt, forklarte Phoenix da han besøkte David Letterman i studio for halvannet år siden.

Det var bare starten på en lang rekke bisarre stunt fra stjernen. Det tok imidlertid ikke lang tid før omverdenen fanget opp at stuntene var en del av en helt egen filmproduksjon rundt 35-åringen, regissert av svogeren Casey Affleck.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder