ROCKEPROSJEKT: Martin Scorsese skal etter alt å dømme sitte i registolen når historien om Ramones-gutta blir film. Her er den anerkjente regissøren avbildet under årets Oscar-utdeling. Foto:Lucas Jackson,Reuters

Martin Scorsese regisserer Ramones-film

Historien om The Ramones skal endelig festes til det store lerretet. Regissøren er allerede på plass – og det er ikke hvem som helst.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det har snart gått ti år siden Ramones-gitarist Johnny Ramone døde av prostatakreft. Ramone er gravlagt ved Hollywood Forever Cemetery (hvor det også er plassert en statue av ham), og hvert år hedres pønklegenden av både fans og kolleger. Søndag kveld ble Johnny Ramone feiret for tiende gang, og i den forbindelse ble fansen servert en rekke hyggelige nyheter. I 2016 er det nemlig 40 år siden The Ramones slapp sin første plate.

INSPIRERTE: The Ramones var et av punkperiodens største band. Vokalist Joey Ramone (øverst til venstre) døde av lymfekreft i 2001. Bassist Dee-Dee gikk bort året etter, mens Johnny døde i 2004. For halvannen måned siden gikk trommeslager Tommy også bort. Foto:,AP

Jubileet skal feires på storslagent vis, blant annet gjennom et større filmprosjekt. Ifølge Billboard, som var til stede under søndagens arrangement, er det Martin Scorsese som vil sitte i registolen når Ramones-filmatiseringen settes i gang.

Det var en av Ramones’ managere, Jeff Jampol, som slapp filmnyheten – men han vil ikke røpe flere detaljer om den kommende filmen. Imidlertid hadde han flere gladprosjekter å by på: Det vil også dukke opp en Ramones-dokumentar. Denne skal visstnok inneholde en rekke turnéopptak som aldri har blitt vist tidligere. Jampol kan dessuten røpe at det vil lanseres en Ramones-bok, og det skal også være en teaterforestilling på gang.

Om samtlige Ramones-hyllester vil slippes i 2016, vites ikke – men ryktene sier at Scorseses filmatisering blir lansert i løpet av jubileumsåret.

I midten av juli døde Ramones-trommis Tommy Ramone, og dermed var det siste medlemmet av bandets originalbesetning gått bort. Nå viser det seg at Morrissey, som ga ut et nytt album tidligere i år, holder på med et helt annet plateprosjekt: Den britiske rockeren har satt sammen albumet «Best of Ramones», melder fansiden True To You. Morrissey har også plukket ut bildet som skal pryde forsiden på albumet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder