PÅ FILMFESTIVAL: Dustin Hoffman på festival i London denne uken. Foto: Getty Images

Tårevåt Dustin Hoffman mimret om favorittfilm

Hollywood-veteranen Dustin Hoffman (75) kjempet forgjeves mot gråten da han snakket om filmen som grep hjertet hans for 33 år siden.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det var nemlig ikke bare kinopublikum som lot tårene fosse til «Kramer mot Kramer » i 1979. Hovedrolleinnehaver Dustin Hoffman slet selv voldsomt med følelsene under innspillingen, og fortsatt har dramafilmen en helt spesiell plass i hjertet hans.

Det ble tydelig da den amerikanske filmstjernen inntok podiet under British Academy of Film & Television Arts i London tirsdag, hvor han fikk hederspris. «Kramermot Kramer» var et naturlig tema i karrieretilbakeblikket.

FILMKLASSIKER: Oscar-belønte «Kramer mot Kramer». Foto: DVD-coveret

- Jeg gikk selv gjennom en skilsmisse, og det var masse festing med dop. Det tappet meg fullstendig, mimret Hoffman, som i 1979 vant Oscar for rollen i det gripende skilsmissedramaet.

Tårene rant

Avisen Huffington Post skriver at 75-åringen lot tårene strømme fritt på podiet da han innviet de andre gjestene i detaljer fra tiden før innspillingen.

Hoffman nektet nemlig å takke ja til rollen før regissør Bob Benton hadde sørget for å få skrevet om store deler av manuset. Filmstjernen ville at filmen skulle formidle de følelsene han selv kjente så alfor godt på kroppen på den tiden.

- Jeg forklarte ham at manuskriptet ikke inneholdt noen av de følelsene jeg selv gikk gjennom, forklarte Hoffmann med ustø stemme og gråten i halsen.

- Det var første gang jeg var med i en film hvor jeg levde ut mitt eget liv i rollen. Å bli skilt er ikke akkurat en vanlig ting. Det var min første og eneste skilsmissse, og så skulle jeg i tillegg spille en mann som gikk gjennom et brudd.

MED KONA: Dustin Hoffman og kona Lisa Gottsegen i London tidligere denne uken. Foto: Getty Images

Lykkelig med kone nummer to

Hoffmann giftet seg med Anne Byrne Hoffman i 1969 og fikk to barn med henne før dde ble skilt i 1980. I 1980 giftet han seg på nytt med Lisa Gottsegen, som han fortsatt holder sammen med og har fått fire barn med.

Gottsegen er med på filmgallaen i London denne uken, og Hoffman kysset kjærlig på henne foran fotografene på en tilstelning mandag.

HVEM MENER DU ER TIDENES TÅREPERSE? Diskuter dine favorittfilmer på Rampelys på Facebook!

Hoffman kjempet også mot tårene da han i mimretalen snakket om barnestjernen Justin Henry, som den gangen spilte barnet i filmen.

- Først senere fikk jeg vite at han kom fra et splittet hjem. Jeg husker jeg tenkte under innspillingen at dette er den rette gutten for rollen. Han var som min sønn.

Det tok tre måneder å skrive om manuset. Selv om Hoffman (se utvalgt filmografi ) den gangen fikk tilbud om også å kreditteres for dette arbeidet, ble det ikke sånn.

- Dum som jeg var, så takket jeg nei, betrodde Hoffman på tirsdagens galla.

«Straffet» Streep

Hoffman tok seg god tid til å rose «Kramer»-motspiller Meryl Streep. Helt siden filmen hadde premiere den gangen, har det versert rykter om at tonen mellom de to stjernene var alt annet enn god.

- Jeg lot nok mye gå ut over henne. Det jeg gikk gjennom på privaten, de følelsene som egentlig var rettet mot kona mi, gikk i stedet ut over Meryl, innrømmet Hoffman.

Særlig én gang gikk det ille for seg under innspillingen. Hoffman endte opp med å kaste en glass i veggen.

- Da ble hun forbannet, forklarte Hoffman.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder