Følger i Kronprins Haakons fotspor

ENGASJERT HOLLYWOOD-STJERNE: Antonio Banderas (49). Foto: Arkivfoto: AFP

Banderas ny FN-ambassadør

(VG Nett) Den spanske filmstjernen Antonio Banderas (49) er utropt til goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram.

  • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over ti år gammel

UNDP - United Nations Development Programme

Skuespilleren og sangeren, blant annet kjent fra «Evita» og «Zorro»-filmene, belønnes med ambassadørtittelen for sitt verdensomspennende engasjement for bekjempelse av fattigdom. Det kunngjør FN på sine hjemmesider.

Antonio Banderas følger med det etter vår egen kronprins Haakon Magnus (36) som allerede i 2003 ble utnevnt til goodwill-ambassadør for samme FN-organisasjon.

Fokusområder

UNDP, FNs utviklingsprogram, kunngjorde under gårsdagens utnevnelse at Banderas vil bruke sin kjendisstatus til å trekke oppmerksomhet sundt FNs Millennium Development Goals, en rekke fokusområder fram mot 2015 - deriblant arbeidet med å forebygge sult, sykdom, analfabetisme, forurensning og kjønnsdiskriminering i utviklingsland.

- Fattigdom begrenser oss som mennesker og hindrer oss i å utnytte vårt fulle potensiale, sier Hollywood-stjernen i en kunngjøring.

- Derfor er det så viktig at vi mobiliserer alle krefter til å kjempe mot fattigdom, lyder det fra Banderas.

UNDP-sjef Helen Clark beskriver skuespilleren som en ideell talsmann ved at han gjennom lang tid har bevist sitt oppriktige engasjement.

Banderas, som forøvrig er gift med den amerikanske skuespilleren Melanie Griffith, kommer nå til å reise mye i kraft av sitt nye verv. Kronprins Haakon har siden han ble FN-ambassadør for syv år siden, besøkt en rekke land, deriblant Tanzania og Kanbodsja.

Andre goodwill-ambassadører for UNDP, er den russiske tennissterjenen Maria Sharapova og den japanske skuespilleren Misako Kono.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

OGSÅ UNDP-AMBASSADØR: Kronprins Haakon under et besøk i Tanzania i 2004 - året etter at han ble utnevnt til goodwill-ambassadør for FN. Foto: Nils Bjaaland

Mer om

  1. FN
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Kronprins Haakon fortsetter som FN-ambassadør

  2. Kronprinsen kaster seg ut fra Victoria Falls

  3. Kronprinsen dropper Indonesia-reise

  4. Kronprins Haakon om bærekraft og sunnhet på hjemmebane: – Vi prøver å bidra

  5. Haakon og Mette-Marit på shopping i New York

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder