Spiller mot Lady Gaga

MOT LADY GAGA: Kamilla Alnes har fått skrekkdrømmen oppfylt; mot Lady Gaga i USAs største horrorserie, «American Horror Story». Foto: Andreas Ihlebæk , VG

Norske Kamilla har TV-suksess i Hollywood

LOS ANGELES (VG): Kamilla Alnes (26) fra Ålesund var redd for å se nifse filmer på TV. Nå spiller hun mot Lady Gaga i USAs største skrekkserie, «American Horror Story», som hadde premiere på Fox Norge sist uke.

  • Merete Gamst

Artikkelen er over fire år gammel

– Dette er min første ordentlige rolle, så jeg var kjempenervøs på settet den første dagen. Jeg hadde Oscar-vinneren Kathy Bates på én side og Lady Gaga på den andre. Det var veldig gøy og ekstremt skummelt på samme tid, sier ålesundsjenta da VG møter henne i Griffith Park i Hollywood.

Det var ikke bare Kamilla som var fersk på «American Horror»-settet. Artisten Lady Gaga har også sin første store rolle i TV-serien. Kamilla spiller en scene sammen med superstjernen, så de tilbrakte mye tid sammen på å øve.

– Det var inspirerende å se at Gaga faktisk var litt nervøs hun også. Det var tydelig at dette var noe hun virkelig ville. Hun tok det enormt seriøst og ville at det skulle bli perfekt.

Kamilla sier at popdronningen ser ut som en porselensdukke som strutter av selvtillit. Samtidig er hun ydmyk, jordnær og hardtarbeidende.

– Det første hun sa til meg var at jeg lignet på hennes gode venninne Kate Moss. Det har ingen sagt til meg før, men den tar jeg med meg videre. Det er spesielt kjekt når det kommer fra Gaga, ler Kamilla.

Lady Gaga blir skuespiller!

I tillegg fikk Kamilla en gave av popdronningen. Hun fikk blomster, en knivstukket bamse og en personlig hilsen.

– Jeg forstår hvorfor fansen og alle menneskene rundt henne skryter sånn av henne. Hun er bare en fantastisk person, sier Kamilla.

I over to måneder har Alnes jobbet med den populære TV-serien «American Horror Story» hvor hun spiller den svenske jenta Vendela. Hun skulle egentlig bare være med i én episode, men serieskaper Ryan Murphy likte henne så godt at Kamilla ble skrevet inn i minst én episode til.

Hollywood-suksess for Tommy Wirkola

– Det var utfordrende å skulle snakke svensk, men jeg fikk heldigvis en svensk aksenttrener til å hjelpe meg. Det ble likevel kort tid til å øve. Jeg fikk manuset på en fredag, og første innspillingsdag var allerede tirsdagen etter. I tillegg har jeg aldri orket å se skrekkfilmer tidligere, fordi jeg blir så redd. Jeg måtte sette meg ned og se de første fire sesongene av «American Horror Story» i dagslys. Det kurerte heldigvis skrekken før innspillingen, sier 26-åringen.

I 2007 gikk Kamilla helt til topps i TV-serien «Top Model Norge». Deretter jobbet hun som modell i Milano, Paris og London. Da hun ble 20 år var hun klar for å studere. Hun vurderte markedsføring og økonomi, men ettersom det ikke fristet nok, meldte hun seg opp på et skuespillerkurs over én helg i London.

– Jeg var en elendig skuespiller, og det var grusomt å stå foran en stor gruppe mennesker. Samtidig ville jeg ikke gi meg, men det var kanskje litt vågalt da jeg meldte meg opp for et helt år. Etter hvert forelsket jeg meg i skuespill, så etter å ha fullført skolen i London, flyttet jeg alene til Los Angeles for å prøve meg her, sier Kamilla.

Kamilla Alnes i 2007: – Jeg kommer til å amme!

Alnes begynte på skuespillerskolen til Eric Morris i L.A. og etter intenst arbeid, fikk hun omsider en manager. Deretter tok det flere år før Kamilla booket en stor rolle, men nå har over 13 millioner sett henne åpne den femte sesongen av «American Horror Story».

BAMSEHILSEN: En knivstukket bamse med påskriften «I love you» er en gave fra Lady Gaga. Foto: Privat , Privat

Episoden har dermed satt rekord som det mest sette enkeltprogrammet i kanalen FOX sin 20 år lange historie. Sunnmøringen mottar nå fanmail fra hele verden, og har også blitt lagt merke til i Hollywood. Hun blir nå etterspurt til auditions for flere filmer og TV-serier.

– Som de fleste andre skuespillerne i denne byen, har jeg vært i tvil utallige ganger, men det å få denne jobben har gitt meg selvtillit og ro. Jeg vet at det kan ta lang tid før jeg booker min neste jobb. Samtidig har jeg i alle fall nå fått en bekreftelse på at det er mulig, sier Kamilla, som kommer rett fra hovedrolle-audition for en Hollywood-storfilm når VG møter henne.
Da serien nylig hadde premiere i USA, ble det arrangert storslått fest i Hollywood med alle skuespillerne og presse fra hele verden til stede. Det ble en spesiell opplevelse for Kamilla, som ble trukket frem og takket personlig av serieskaper Murphy foran alle i salen.

– Jeg måtte reise meg opp midt i kinosalen, og alle klappet. Det var litt flaut, men det er selvfølgelig veldig gøy å bli lagt merke til. Jeg kommer aldri til å glemme denne opplevelsen - min første ordentlige Hollywood-premiere. Vi får håpe det ikke var den siste, sier Kamilla.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder