Disse filmene er nominert til slakt

I år er det «Transformers: Age of Extinction» som har fått
den tvilsomme æren av å bli nominert til flest Razzie-priser.

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Dagen før Oscar-nominasjonene blir kjent kommer nominasjonene til Oscars motstykke, Golden Raspberry Award. Her belønnes årets dårligste opptredener, filmer og regi.

Nyhetsbyrået AP har fått tak i listen over de nominerte, og ut fra den kan man lese at det er filmen «Transformers: Age of Extinction» som har fått flest nominasjoner i år: nemlig syv – deriblant «verste film», «verste oppfølger», «verste manus» og «verste filmpar eller rollebesetning».

VGs anmelder trillet frem en 3-er til den samme filmen, og kommenterte: «Vi er imponert. Men langt fra fornøyd».

Filmen kan også «skryte» av nominasjonen «verste regissør» for innsatsen til Michael Bay, nykommeren Nicola Peltz er nominert til «verste kvinnelige birolle» og Kelsey Grammer for «verste mannlige birolle».

Rett bak Transformers-filmen finner vi filmene «Saving Christmas» og «Legend of Hercules» som begge har seks nominasjoner hver – blant annet «verste skuespiller».

De to filmene konkurrerer også om tittelen «verste film», sammen med «Left Behind» og «Teenage Mutant Ninja Turtles».

NOMINERT: Michelangelo, Donatello og Leonardo i filmen «TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES». Foto:Industrial Light &/ United International Pictures,

I år har Golden Raspberry Award opprettet en ny pris: «The Redeemer Award» - en pris som hedrer tidligere Razzie-nominerte som har gjort det bra i ettertid. Et eksempler er Ben Affleck som har fått mye positiv omtale for innsatsen i «Argo» og «Gone Girl» etter å ha tidligere vunnet prisen for «verste skuespiller» etter «Gigli», «Daredevil» og «Paycheck».

Dette er den 35. gangen at prisutdelingen går av stabelen, og vinnerne blir annonsert 21. februar – kvelden før Oscar-utdelingen. Vinnerne blir stemt frem på nett av publikum i USA og 19 andre land.

Tidligere har «Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2» gjort det stort på Razzie-utdelingen, og stakk i 2013 av med syv av ti nominasjoner. Det slår likevel ikke filmen «Jack and Jill» som året før gjorde rent bord og tok alle ti prisene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder