GLEFS: Det berømte «Alien»-monsteret, opprinnelig skapt av den sveitsiske kunstneren Hans Rudolf Giger, som døde i 2014. Foto: MARY EVANS PICTURE Foto: ,

Denne kommer tilbake etter 18 år: Ny «Alien»-film bekreftet

18 år etter siste «Alien»-film skal det omsider være klart for en
oppfølger, regissert av mannen bak en av de mest hyllede sci-fi-filmene i senere tid.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge Variety bekrefter kilder fra filmselskapet 20th Century Fox at en femte «Alien»-film nå er på vei, etter mye om og men.

Regissøren er sørafrikanske Neill Blomkamp, som har håndtert utenomjordiske vesener på kinolerretet før, i den lovpriste filmen «District 9», som blant annet fikk fire Oscar-nominasjoner og toppkarakter i VG.

To måneder tilbake signaliserte Blomkamp på Instagram at han hadde vært involvert i en ny «Alien»-film, men at prosjektet var skrinlagt.

Nå skriver han imidlertid at «jeg tror dette offisielt er min neste film» – med et bilde av det kjente monsteret ved siden av.

http://instagram.com/p/zQwEQ0qhBq/

Den første «Alien»-filmen kom i 1979, og ble en stor suksess. Kritikerne var lunkne innledningsvis, men marerittet i verdensrommet regnes nå blant de store klassikerne, og gjorde filmstjerne av Sigourney Weaver samt regissørstjerne av Ridley Scott.

De påfølgende filmene ble regissert av James Cameron («Aliens», 1986), David Fincher («Alien 3», 1992) og Jean-Pierre Jeunet («Alien Resurrection», 1997).

Samtlige ble kassasuksesser, men både den tredje og den fjerde filmen fikk varierende kritikker.

IKONISK: Sigourney Weaver og Yaphet Kotto i den første «Alien»-filmen. Foto: AP Foto: ,

I 2012 returnerte Ridley Scott løselig til «Alien»-universet med den godt mottatte «Prometheus». En oppfølger skal være på trappene, med Scott som produsent. Han skal også være produsent for den nye «Alien»-filmen.

Variety skriver at det foreløpig er uklart om Sigourney Weaver blir hovedrolleinnehaver også denne gang.

«Alien»-filmene er fortsatt populære; så sent som forrige uke hadde TV2 Zebra kavalkade med tre av dem.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder