HOLLYWOOD-KLAR: Ingjerd Egeberg, til daglig ansatt på Nationaltheatret. Foto: Eirik Evjen

Ingjerd Egeberg til Hollywood-filmen «Downsizing»

Den norske skuespilleren Ingjerd Egeberg (48) - sist sett i «Mammon» - skal spille i film med Matt Damon.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter Egebergs agent, Lene Seested i Panorama Agency og Crimson Media, til VG.

Ingjerd Egeberg er for tiden ansatt på Nathionalteatret, men spilte også rollen som Eva i de to første sesongene av NRK-serien «Mammon» og samme kanals «Øyevitne».

– Jeg ble vel litt satt ut. Jeg hadde aldri trodd det, sier Egeberg til VG.

Les også: Nordmann fikk rolle i «Snømannen»

48-åringen er den første norske skuespilleren som får en rolle i filmen. Fra før er det kjent at stjerner som Matt Damon, Alec Baldwin, Christoph Waltz og Kristen Wiig gestalter roller i «Downsizing».

– Jeg reagerte nok mer spontant da jeg fikk forespørselen om å sende inn en prøvefilm til denne filmen. Da trodde jeg det var en spøk. Men da jeg etter noen runder med prøvefilmer fikk vite at jeg fikk rollen, kunne jeg ikke annet enn å bli veldig glad, sier Egeberg.

Fikk du med deg? Uvanlig norsk filmstjerne i Hollywood-film

– Hvordan kom dette i stand?

– Et management i USA, Crimson Media, kontaktet meg. Jeg vet veldig lite, men jeg tror en nordmann i USA, Thomas Tømta - bror av min teatersjef Hanne Tømta, ble spurt om en del norske kvinner. Deriblant meg. Men hvor mange andre norske eller skandinaviske kvinner som har prøvefilmet, har jeg ingen peiling på. De må åpenbart ha sett meg et sted, men jeg har ikke helt funnet ut av det, sier Egeberg.

Deler av filmen skal spilles inn i Norge. Ifølge bransjenettstedet Deadline får Egeberg rollen som Anne Helene, uten at det vises ytterligere til hva som karakteriserer rollen.

– Jeg begynner å spille inn nå i mai. Og så fortsetter det hele sommeren og inn i august - i kortere og lengre perioder av gangen. Både i Toronto og i Norge, sier hun.

Les også: Jo Nesbø fikk selv rolle i «Snømannen»

– Blir man rik av å få en rolle i Hollywood-film?

– Nei, da. Her må man være edruelig, rett og slett. Jeg er en vanlig skuespiller fra Norge, og har ikke spilt i noen store filmer. Dette blir jeg ikke rik av, ler Egeberg.

Filmen, som regisseres av velrenommerte Alexander Payne, beskrives av IMDB som satire som spinner rundt en mann som innser at han vil få et bedre liv om han krymper seg selv.

Produksjonsselskapet Paramount Pictures har for øvrig fått et tilskudd på 4,5 millioner kroner fra den norske incentivordningen, som skal legge til rette for at utenlandske filmer skal velge Norge som innspillingsland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder