FØR DET BRAKET LØS: Leonardo DiCaprio og Billy Zane på førpremieren til «Titanic» i Hollywood i desember 1997. Da visste de ennå ikke hvilken enorm suksess de sto overfor.

FØR DET BRAKET LØS: Leonardo DiCaprio og Billy Zane på førpremieren til «Titanic» i Hollywood i desember 1997. Da visste de ennå ikke hvilken enorm suksess de sto overfor. Foto: Reuters ,

«Titanic-bøllen» blir fortsatt skjelt ut

Skuespiller Billy Zane (49) lever ennå med merkelappen «drittsekk», 18 år etter at «Titanic» hadde premiere.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Amerikaneren har spilt i over 50 filmer og en haug med TV-serier, men det er som Caledon Hockley i «Titanic» fra 1997 publikum husker ham best.

I rollen som den sjalu og eiesyke forloveden til Rose (spilt av Kate Winslet), ble Zane det store motstykket til storsjarmøren Jack (spilt av Leonardo DiCaprio), Roses nye og store kjærlighet.

I et TV-intervju med reporter Caroline Modarressy-Tehrani på Huffingtonpost.com forteller Zane at han er fullstendig klar over at publikum ikke har tilgitt ham. Men så lenge balansen mellom dem som misliker ham og dem som liker ham er noenlunde jevn, klager han ikke.

NÅ: Billy Zane på «Zoolander No. 2»-premiere i New York. Foto: AFP ,

– Folk ber meg enten å plugge igjen, eller så sier de at jeg er en kul fyr. Men det er ganske forfriskende i motsetning til «Du er den drittsekken fra «Titanic». Den får jeg nemlig høre ganske ofte, og det er jo veldig hyggelig. Fint å møte folk på den måten, sier stjernen galgenhumoristisk.

Han skjønner ikke det med å hate en person som bare gjør jobben sin.

– Tenk hvis man skulle dynke værmelderen på TV i smoothies, legger han til.

Nysgjerrig? Fem ting du ikke visste om «Titanic»

Selv om Zane har fått en evig ripe i lakken hos publikummere som ikke helt klarer å skille film fra virkelighet, er 49-åringen stolt over å ha vært med i en så populær film som «Titanic». Han har nemlig ikke bare fått pepper opp gjennom årene.

GOD TONE: Kate Winslet og Billy Zane på premieren til «Titanic 3D» i London i 2012. Foto: REUTERS ,

– Vi visste vi var i gang med noe morsomt, og at vi laget en god film, men vi ante ikke at det skulle treffe en sånn nerve og bli fanget av tidsånden på den måten. Jeg fikk særlig mange tilbakemeldinger fra menn, som følte at de for aller første gang kunne gråte foran barna sine. De takket meg for det. Filmen presset på alle knappene i følelsesregisteret og har blitt avhengighetsskapende på et vis, for mennesker i alle aldrer, ikke bare tenåringsjenter.

Hørt om kvinnen som så «Titanic» 100 ganger?

Winslet om «Titanic»-scene: – Fryktelig slitsomt

I disse dager er Billy Zane aktuell i filmen «Zoolander 2», som har norgespremiere neste uke, og i TV-serien «Mad Dogs».

LEGENDARISK: Denne scenen med Kate Winslet og Leonardo DiCaprio er en av filmens mest kjente scener. Foto: AP ,

Også Winslet (40) og DiCaprio (41) forbindes til evig tid med den dramatiske kjærlighetshistorien til Rose og Jack.

– Folk får fortsatt et stort kick av å se Leo og meg sammen. Det er faktisk ganske søtt, forklarte Winslet i et amerikansk TV-intervju nylig.

Snart 20 år etter «Titanic»-innspillingen innrømmer Kate Winslet også at Rose nok kunne ha forhindret at Jack frøs i hjel og druknet.

Winslet er for øvrig blant de ivrigste i heiagjengen når DiCaprio nå snart skal kjempe om å sikre seg Oscar-statuetten for første gang.

Leo: – Jeg glemmer aldri «Titanic»

«Titanic»-regissøren: Får ikke en krone

GOD STEMNING: Leonardo DiCaprio og Kate Winslet på Screen Actors Guild Awards i The Shrine Auditorium i Los Angeles nylig. Foto: AFP ,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder