TAR TIL MOTMÆLE: Linday Lohan sliter med rusmisbruk og har innrømmet det. Nå velger hun helse foran jetset. Her på et bilde fra april i år. Foto: AP

TAR TIL MOTMÆLE: Linday Lohan sliter med rusmisbruk og har innrømmet det. Nå velger hun helse foran jetset. Her på et bilde fra april i år. Foto: AP

Lindsay Lohan forsvarer seg mot rasende regissør

Lindsay Lohan (26) har fått kjeft for at hun ikke er i Venezia for å kaste glans over sin erotiske thriller. Hun mener hun har gyldig fravær.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det stormer igjen rundt den skandaleomsuste, amerikanske skuespilleren, for tiden aktuell i «The Canyons».

Lohan har fått pepper for ikke å ta turen til filmfestivalen i Venezia - der hun skulle promotere nettopp nevnte film.

Prioriterer helse

«Jeg må konsentrere meg om helsen min. Det er fokuset mitt. Enkelt og greit så er det det viktigste akkurat nå», skriver Lohan på sin hjemmeside - få dager etter at hun innrømmet narkoavhengighet i et intervju med Oprah Winfrey .

Det var den prisbelønte regissøren Paul Scharder (67) som tidligere denne uken refset Lohan i full offentlighet på en pressekonferanse under filmfestivalen.

- Fullstendig uforutsigbar

VG var til stede og rapporterte fra Scharders utbrudd .

- I dag er jeg fri til å si akkurat hva jeg mener, etter å ha vært holdt som gissel av mine egne valg i 16 måneder: Det gjelder denne begavede, men fullstendig uforutsigbare skuespillerinnen: Hun skulle vært her; hun er her ikke, tordnet regissøren.

«Selvsagt skulle jeg gjerne ha returnert til denne fantastiske byen og vært del av dette strålende arrangementet», skriver Lohan - som hevder at hun aldri har lovet å være til stede i Venezia.

26-åringen sier ikke noe negativt om Schrader. Tvert imot omtaler hun ham som «enestående».

«Jeg er så takknemlig for at jeg fikk være med i denne filmen. Dessverre må jeg oppklare de siste rapportene», skriver Lohan og sikter til regissørens uttalelser.

- Hun er en fryktesløs skuespillerinne, som får problemer når ting ikke stemmer. Hun går fullstendig opp i de tingene hun skal spille; hun ønsker å bli rollen. Det er utmattende for henne. Og det er utmattende for menneskene rundt henne, sa Schrader på pressekonferansen .

THRILLER: Lindsay Lohan og James Deen i en scene fra «The Canyons». Foto: AP


«The Canyons», hvor Lohan spiller mot pornoskuespilleren James Deen (27), skulle bli hennes comeback-triumf, men sånn gikk det ikke. Filmen spilte kun inn inn 177.000 kroner i USA i løpet av helgen. Det er bare en brøkdel av hva det kostet å lage filmen, som i seg selv hadde et lavt budsjett på under halvannen million kroner.

Filmanmelderne har også vært lunkne til «The Canyons», som er den største filmnedturen til 26-åringen så langt i karrieren. Selv om Lohan har hatt vekslende hell med sine ferskeste filmprosjekter, så kan hun skilte med tidligere kassasuksesser som «Mean Girls» og «Herbie: Full Tank».

«The Canyons» har ennå ikke fått noen norsk kinopremiere.

MYE kropp, mye sex, mye svik og mye rus - også i «The Canyons» for Lindsay Lohan. Foto: Voltage Pictures


Lohan, som skuespillerdebuterte som 11-åring i «Foreldrefellen», har de siste årene hyppigst figurert i media i forbindelse med med rusmisbruk og private nedturer. Den amerikanske stjernen har vært inn og ut av rettsapparatet og fått den ene dommen etter den andre.

Nylig gjennomførte Lohan et tre måneders opphold på en lukket rehabiliteringsklinikk etter å ha blitt funnet skyldig i løgn rundt en bilkrasj i California i fjor. Hun er fortsatt pålagt av retten å møte til behandling tre ganger i uken.

LES FILMBLOGGEN TIL VGs JON SELÅS - I VENEZIA

PÅ RØD LØPER: Resten av «The Canyons»-staben deltok på visningen i Venezia denne uken - uten Lindsay Lohan. F.v.: Nolan Gerard Funk, Tenille Houston, Bret Easton Ellis, James Deen og Paul Schrader. Foto: PA

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder