FIKK BILLETTER: Karima Furuset (16), Johanne Rognlien (16), Mari Wesenberg (16), Victoria Allan (16) og Veronica Bruseth (16) viser stolt fram Potter-billettene de har sikret seg etter mange og lange timer i kø i hovedstaden. Foto: Catherine Gonsholt Ighanian

Skulker skolen for Potter-billetter

Hundrevis i kø for premierebilletter

(VG Nett) - Vi kommer til å få melding, men har fått lov hjemme til å skulke, sier fem Oslo-jenter med Potter-billetter i hendene.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Spesiell begivenhet

Karima Furuset (16), Johanne Rognlien (16), Mari Wesenberg (16), Victoria Allan (16) og Veronica Bruseth (16) vifter stolte med de ettertraktede billettene når VG Nett møter dem utenfor kinolokalet kl. 08.30. Egentlig skulle Oslo-jentene vært på skolen.

- Selvfølgelig skulker vi skolen for dette! Vi spurte hjemme for noen dager siden, og vi fikk lov, sier jentene.

- Vi kommer til å få melding, men det får være. Dette er en spesiell begivenhet, og vi er hardcore fans, sier jentene som for anledningen har det berømte Potter-arret malt i pannen.

Med billettene trygt i lomma setter jentegjengen kursen mot skolebenken.

SOV PÅ SKUMGUMMI: Petter Samson (22), Jan Wilhelm Brovold (24) John Asbjørn Husø (22), HermanBernhoft (24) fikk lønn for strevet. Foto: Catherine Gonsholt Ighanian

Fire unge Oslo-menn kan også puste lettet ut etter å ha sikret seg billetter. De har tilbrakt natten i kø. En tykk skumgummimadrass bærer sterkt preg av å ha fungert som seng på det regnvåte fortauet i hovedstaden.

- Det var ikke noe alternativ ikke å få billetter. Det hadde vært skikkelig nedtur, forklarer Petter Samson (22), Jan Wilhelm Brovold (24), John Asbjørn Husø (22) og Herman Bernhoft (24) til VG Nett.

- Dette har vi ventet på siden film nummer tre. Premieren er viktig. Vi bare se filmen sammen med fans som er like ivrige som oss selv, sier de fire.

Lurte forbipasserende

Gutta forteller om en ganske rolig natt. Litt har de faktisk sovet også.

- Men ikke alle har skjønt hvorfor vi har ligget her. Det morsomste var at vi klarte å lure noen tilå tro at dette var en «Idol»-kø. De sa at de skal heie på oss når de ser oss på TV, humrer gutta.

MED KAPPER: Tiril Walseng (19) og Carine Ødegaard (19) holdt varmen over natten i hver sin Potter-kappe. Foto: Catherine Gonsholt Ighanian

Bærums-jentene Tiril Walseng (19) og Carine Ødegaard (19) synes det å sove i kø er en del av opplevelsen.

- Kø er gøy, sier de to og viser fram Potter-plakatene som de første 100 køsliterne fikk overrakt som bonus.

- Det hadde vært skikkelig kjipt ikke å få billetter. Helt krise. Premierestemningen er viktig å få med seg, mener de to som har holdt varmen natten over i soveposer og med lange kapper i beste Potter-stil.

- Vi lå på søppelposer, så det var litt hardt, innrømmer 19-åringene.

HOLDT ORDEN: Bjørn Wickstrøm i Saga Kino nummererer alle køsliterne. - De er en kul gjeng, sier han til VG Nett 169 nummer ut i reken. Foto: Catherine Gonsholt Ighanian

Når VG Nett er på plass har 169 heldige fått utlevert billetter. Fortsatt står et par hundre i kø i regnet. Hele tiden strømmer det til nye.

Bjørn Wickstrøm i Saga kinoer har stått i døra siden kl. 07.00 og nummerert alle de fremste i køen. Det blir en lang dag fortsatt. Han beregner å måtte stå å administrere billettkøen fram til kl. 16.30.

- Men det er en kul gjeng. De har oppført seg pent. Ingen har tydd til hardhendte grep for å snike i køen, forsikrer han til VG Nett.

SE BILDER FRA DEN NYE POTTER-FILMEN HER!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder