DEBUTERTE MED HOVEDROLLE: Thomas Gullestad forteller at det var en skummel opplevelse å se filmen for første gang. – Jeg satt helt alene med popkorn og to øl. Her sammen med kona Jenny Skavlan. Foto: Gisle Oddstad VG

Thomas Gullestad om «Den 12. mann»: – Livredd første gang jeg så filmen

FREDRIKSTAD (VG)  Thomas Gullestad forteller at det var ubehagelig å se seg selv om Jan Baalsrud i «Den 12. mann» for første gang.

Artikkelen er over to år gammel

Mandag var det festpremiere på «Den 12. mann» i Fredrikstad, og en rekke kjentfolk var samlet på den røde løperen. Gullestad som nærmest debuterte som skuespiller med hovedrollen i denne filmen, forteller til VG at det var en skummel opplevelse å se seg selv på i filmen første gang.

– Jeg satt helt alene med popkorn og to øl. Jeg var livredd og satt med fingrene foran øynene, sier Gullestad og demonstrerer.

Les også: Thomas «Finger'n» Gullestad gråt da han kom hjem fra filminnspilling

Han sier at han aldri har vært glad i å se seg selv på skjermen og at han har unngått det når han har kunnet.

KOM SAMMEN: Marie Blokhus, som spiller i filmen, kom sammen med skuespiller Anders Baasmo Christiansen. Foto: Gisle Oddstad VG

– Det var knallhard trening. Men da jeg så filmen andre gang, tenkte jeg at jeg liker den, fortsetter Gullestad.

Filmanmeldelse «Den 12. mann»: Kald krig

Han legger ikke skjul på at etter at han fikk rollen Jan Baalrsrud i denne filmen, har det kommet flere andre tilbud.

PRINSESSE PÅ PREMIERE: Prinsesse Märtha Louise hadde også funnet veien til premieren i Fredrikstad, Foto: Gisle Oddstad VG

– Jeg tenker at jeg skal takke ja, men vet ikke til hva ennå.

En lang rekke av filmens skuespillere var på plass under premieren i Fredrikstad mandag kveld. Marie Blokhus og Anders Baasmo Christiansen kom sammen på den røde løperen.

Fikk du med deg? Thomas «Finger'n» Gullestad «stjal» Baalsrud-rollen fra skuespillerkollegene

Se og Hør skrev allerede i november i fjor at de to skulle ha funnet tonen under innspillingen av «Børning 2». Det hadde de ingen kommentarer til.

– Jeg er ikke så glad i å prate om privatlivet i media, sa Marie Blokhus til VG.

Blokhus var tidligere gift med skuespiller Frank Kjosås, men paret valgte å gå fra hverandre i april i fjor.

I «Den 12. mann» spiller Blokhus karakteren Gudrun Grønvold som er en av dem som hjelper Jan Baalsrud i hans flukt fra tyskerne.

Bokhus forteller at hun ikke har hatt anledning til å se filmen før i kveld og at hun er veldig spent.

– Det er første gang jeg spiller en person som har levd i det virkelige liv og det er en stor oppgave jeg har tatt på meg med stor ydmykhet, sier Marie Blokhus til VG.

Les også: Brudd mellom Kjosås og Blokhus

Regissør og filmskaper Harald Zwart har tradisjon tro gallapremiere i hjembyen Fredrikstad.

PÅ HJEMMEBANE: – Det er her jeg kommer fra og det er alltid en hyggelig by å komme hjem til, sier Harald Zwart om hjembyen Fredrikstad. Foto: Gisle Oddstad VG

– Det er her jeg kommer fra og det er alltid en hyggelig by å komme hjem til. Bare se hvordan Fredrikstad kino er rigget for anledningen, sier han og viser til det omfattende interiøret som inkluderer både krigskjøretøy og vakter i uniform.

– Jeg ble helt sjokkert da jeg kom hit og så hvor mye arbeid de har lagt i det, sier han.

Han forteller at han var litt nervøs for hvordan filmen skulle bli tatt imot, men etter å ha vist den i Furuflaten, hvor mye av handlingen finner sted, så er han trygg på at hendelsene har blitt godt fremstilt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder