SVINGER SEG IGJEN: Josh Dylan og Lily James på båten i «Mamma Mia - Here we go again». Foto: Jonathan Prime

«Mamma Mia - Here we go again» overraskende slått av action-oppfølger i USA - Knuser egen rekord i Norge

Denzel Washingtons første oppfølger noen sinne, «Equalizer 2», ble for sterk konkurranse for de syngende superstjernene i «Mamma Mia - Here we go again» i USA. her til lands er besøkstallene overveldende.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over ett år gammel

Filmen ble i følge Bård Flaen hos distributøren UIP sett av 140.000, og det i en helg med svært godt sommervær mange steder.

Det er langt bedre enn hva den første filmen presterte i 2008. Den gang var det i underkant av 87.000 som løste billett til «Mamma mia» i åpningshelgen fra torsdag til søndag.

I USA har åpningshelgen vært litt annerledes.

Bransjestedet Deadline.com omtaler det som en sjokknyhet: Den mye omtalte oppfølgeren til megasuksessen «Mamma mia» fra 2008 klarte ikke å gå til topps på kinolistene i USA.

Les VGs anmeldelse av «Mamma Mia - Here we go again» : Det svenske Syden

les også

Bill Skarsgård skal bli pappa

Der er det innspilte dollar som gjelder, og statistikken viser at «Mamma mia - Here we go again» spilte inn 34.4 millioner dollar. Filmen var altså ikke den som spilte inn mest, det var det «Equalizer 2» som gjorde.

Oppfølgeren til «Equalizer» fra 2014 spilte nemlig inn 35.8 millioner og plasserer seg dermed overraskende på toppen av statistikken. Dette er første gang to ganger Oscar-vinnende Denzel Washington har takket ja til å bli med i en oppfølger. Filmen handler om hevneren Robert McCall, og filmene er basert på en TV-serie fra 80-tallet. Den første filmen fikk terningkast 5 av VG da den kom i 2014.

Les intervju med Amanda Seyfried: Savnet Meryl Streep

«Mamma Mia - Here we go again» hadde norsk premiere i helgen, men besøkstallene for filmen er ikke klare ennå. «The Equalizer 2» har ennå ikke hatt premiere i Norge.

Les også

Flere artikler

  1. Filmanmeldelse «The Equalizer 2»: Kjøtt og poteter-action

  2. «Avengers: Endgame» slår alle kassarekorder

  3. Laber start for Liam Neesons «norske» film

  4. «Frozen 2» satte publikumsrekord

  5. «Mission: Impossible 6» slår alle tidligere rekorder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder