• «Tenet»-skuespiller: – Strever med å forstå handlingen

  Denne uken har folk strømmet til kinosalene for å se Christopher Nolans nye storfilm «Tenet». Mange har forlatt kinosalen med flere spørsmål enn da de kom. Inkludert filmens hovedrolleinnehaver, John David Washington.

  Publisert 01. september, kl. 17:47

 • Uten å spoile så er vi blitt vant til å la oss forvirre av Nolans leking med tid. «Tenet» er ikke noe unntak, og Washington innrømmer at selv han har strevd med å få tak på handlingen. – Første gang jeg leste manuset, tenkte jeg ’nå har jeg det’. Neste dag innså jeg at jeg ikke hadde det i det hele tatt, sier han i et intervju med GQ.

 • – For å svare deg direkte så jobber jeg fremdeles med å forstå, svarer han på spørsmål om han nå har kontroll på handlingen. Dette er den andre virkelige storfilmen Washington (sønn av Denzel) figurerer i, etter at han fikk sitt gjennombrudd i «BlacKkKlansman» fra 2018.

 • Også Robert Pattinson har snakket om filmens komplekse handling. – Det er vanskelig å få balansen mellom naturlig dialog, og å samtidig formidle informasjon du antageligvis trenger doktorgrad for å forstå, sier Pattinson til The Irish Times.

 • Forvirring til tross, Christopher Nolan kan si seg fornøyd med tallene så langt. Filmen har allerede spilt inn over 53 millioner dollar (461 millioner kroner), og det midt i en pandemi. I Norge, hvor deler av filmen også er spilt inn, har 46 000 personer vært på kino.

Artikkelen er over ett år gammel

Mer om

 1. Christopher Nolan
 2. Film
 3. Kino
 4. Filmanmeldelse

Flere artikler

 1. Derfor valgte stjerneregissøren Oslo

 2. Filmanmeldelse «Tenet»: En bombastisk hodepine

 3. «The Batman» utsatt til 2022

 4. Ulrik (18) danket ut over 600 søkere

 5. «Sonic the Hedgehog 2» setter rekord