NÅ SKAL HAN TIL LOS ANGELES: Emil Johnsen (37).

NÅ SKAL HAN TIL LOS ANGELES: Emil Johnsen (37). Foto: Privat

Norske Emil (37) blir morder i amerikansk thriller

Skuespilleren har gjort stor suksess på norske teaterscener.
Nå har han fått sin første rolle i en amerikansk film.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Emil Johnsen har høstet mange lovord for teaterinnsatsen de siste årene, blant annet etter stykkene «Natten er dagens mor» og «Det merkelege som hende med hunden den natten». Tidligere har han vært med i flere svenske filmer, i TV-serien «Okkupert», og snart blir han å se i den norske spillefilmen «Alt det vakre».

Har du fått med deg? Norsk skuespiller mot Hollywood-stjerne i Lofoten

Premieren på den filmen 10. juni går han imidlertid glipp av, Johnsen har nemlig i all hast blitt hanket inn til en stor rolle i den psykologiske thrilleren «The Ice Cream Truck».

Skummel rolle

SPILLER MOT JOHNSEN: Adrian Martinez, som har en rekke store filmer på CV-en. Foto: Frank Franklin Ii Ap

– Alt skjedde litt kjapt, en av skuespillerne fra «Mad Men» måtte trekke seg, så de gjorde en castingrunde til. Jeg gjorde en video herfra, og 2. juni drar jeg over til Los Angeles, sier Johnsen om rollen i «The Ice Cream Truck».

Den er regissert av Megan Freels Johnston og har Lisa Ann Walter («Bruce Almigthy») og Adrian Martinez («American Hustle») i andre store roller. Norske Johnsen spiller morderen i filmen, avslører han.

Leste du? Tommy Wirkola til ny superheltfilm.

– Det er en ganske skummel rolle! Jeg fikk høre at regissøren likte videoen min fordi jeg spilte morderen tilsynelatende mild og vennlig. Litt uforutsigbar. Regissøren mente visst jeg minnet om Giovanni Ribisi, sier Johnsen med et smil.

Vil jobbe både i Norge og utlandet

Han gleder seg til å reise over til Los Angeles. Der blir han i en drøy måned, og han får også mulighet til å sette opp møter med andre viktige folk i bransjen. Men han er slett ikke desperat etter å flytte til drømmefabrikken med det første.

– Nei, det ideelle er å jobbe både i Norge og i utlandet. Jeg er veldig fornøyd med de jobbene jeg har her i Norge, og til høsten er jeg tilbake på Nationaltheatret.

Før det blir han å se i Åsa Larsson-filmatiseringen «Svart stig» i Sveirge.

Nordmenn i Hollywood: Hivju får spille mot Charlize Theron.

Johnsen føyer seg inn i rekken av norske skuespillere som nå får sjansen i amerikanske produksjoner. Ingrid Bolsø Berdal, Tobias Santelmann og Aksel Hennie var å se i blockbusteren «Hercules», mens Kristofer Hivju har blitt et etablert navn etter flere sesonger i «Game of Thrones» og sikret seg en rolle i «Fast and Furious 8». Tidligere i år ble det kjent at Jakob Oftebro får en av rollene i Nesbø-filmatiseringen «Snømannen», mens Thorbjørn Harr har markert seg i TV-serien «Vikings».

LANG TEATER-ERFARING: Emil Johnsen, her på scenen med Kåre Conradi i «Richard III» på Nationaltheatret. Foto: Oyvindeide Nationaltheatret

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder