OBJEKT: I sin nye tv-serie gjør Rob Lowe narr av objektivisering. Men han innrømmer at det er et problem - også for menn. Foto: Paul A. Hebert , Ap

Rob Lowe mener menn blir sexobjekter i Hollywood

Ifølge skuespilleren (51) er det ikke bare kvinner som blir utsatt for objektivisering i tv- og filmindustrien.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Folk snakker så mye om objektiviseringen av kvinner, og det er riktig, men hva med oss menn? Når var sist noen så «Greys Anatomy»?, sier han i et intervju med magasinet Vulture, ifølge Huffington Post. Han viser til at kallenavn som «McDreamy» er hyppig brukt i serien.

Lowe er for tiden aktuell i serien «The Grinder», som hadde premiere på amerikanske tv-skjermer forrige uke. I programmet blir Lowes karakter bedt om å strippe foran kameraet for å vise at han er et sexsymbol.

Selv om de spøker med det i programmet er faktisk det menn fremstilles som sexobjekter et tema i Hollywood, etter produksjoner som «Magic Mike» og «Greys Anatomy».

Liv Tyler: For gammel for Hollywood

Må utnyttes

Men ikke alle mener det er en negativ ting. Chris Pratt har tidligere fortalt The Guardian at han mener objektivisering er en del av likestillingen.

– Mange kvinner har gjort karriere basert på kroppene sine, og jeg bruker det til min fordel. I bunn og grunn, er kroppene våre objekter, sier Pratt.

Han mener det er feil at vi bør slutte å gjøre kvinner til sexobjekter - han vil heller at vi skal objektivisere menn mer.

Astrid S: Vil ikke spille på sex

SPILLE PÅ SEX: Skuespiller Chris Pratt mener menn bør utnytte kroppene sine mer. Foto: Casey Curry , Ap

Sexisme i Hollywood

Alexander Skarsgård har tidligere tatt del i likestillingsutfordringene i Hollywood. I et intervju med tabloidavisen Evening Standard forteller skuespilleren om utfordringene i bransjen.

– Sexisme er et stort problem i Hollywood. Menn kan snakke om sex og ha sex på film – og det er kult, mens når kvinner gjør det samme er de bare horer. Det er så prippent og puritansk, sier han.

Tidligere i år gikk skuespiller Jane Fonda (77) hardt ut mot mannsdominansen, og oppfordret sine kvinnelige kolleger til å brette opp ermene og kjempe for likestilling.

Les også: Madonna: Sammenligner aldersdiskriminering med rasisme

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder