Foto: SF Norge AS

Leo lager film om Harald Hardråde

Hollywood-stjernen skal produsere storfilm om den norske vikingkongen som herjet på 1000-tallet.

Artikkelen er over seks år gammel

«King Harald» heter filmen som er under planlegging om mannen som er kalt «den siste vikingkongen», Harald Hardråde. Han styrte Norge sammen med Magnus den gode fra 1045, og ble enekonge da Magnus døde i 1047, ifølge Store Norske Leksikon.

Harald Hardråde kjempet også lenge om herredømmet over Danmark, men anerkjente danskekongen Svend i 1064. Harald Hardråde skal ifølge Snorre være mannen som grunnla Oslo by, og var kjent for sin råbarkede fremferd.

DiCaprio-filmen skal fokusere på Haralds kamp for makten, kongen levde blant annet femten år i eksil i Russland og Bysants. Her deltok han i flere slag rundt Middelhavet. Harald Hardråde døde i slaget ved Stamford Bridge i 1066.

Ifølge Deadline.com ser produsentene for seg en «Braveheart»-lignende historie, og Leonardo DiCaprio skal med filmen endelig få oppfylt drømmen om å lage en film om vikinger, som han er svært opptatt av.

Leonardo DiCaprio er en av de største nålevende Hollywood-skuespillerne, og går fra den ene storrollen til den andre. For tiden er han aktuell i «Den store Gatsby», og i fjor briljerte han i Quentin Tarantinos «Django Unchained».

Det vil ikke være veldig overraskende dersom DiCaprio selv ender opp i hovedrollen. Det hender ikke sjelden når profilerte amerikanske skuespillere produserer filmer..

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder