40.000 har sett Norges Oscar-håp

I åpningshelgen sin trakk «The Imitation Game» 32.121 seere
til norske kinosaler landet rundt.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Totalt er filmen sett av 40.068, viser tall fra Filmweb.

– Det er en pen start, dog muligens litt i underkant av hva man kunne håpe på. Men julen er en spesiell kinotid og «The Imitation Game» kjemper mot sesongens sikrere kort, nemlig familiefilmene og kjempesuksessen, «Hobbiten». Vi må gi Tyldums film et par uker til før vi ser hvordan han gjør det på «hjemmebane», sier VGs filmanmelder Jon Selås, og fortsetter.

- Ute i verden er nordmannen allerede en av årets heteste snakkiser, gjennom Golden Globe-nomineringene, som er den reelle starten på «prissesongen» i USA. Avslutningen kommer med Oscar-utdelingen i februar – der han definitivt også bør være til stede.

«The Imitation Game» er Morten Tyldums USA-debut, og blir beskrevet som en dramatisk triller om vitenskapsmannen Alan Turnings forøk på å løsningen av Hitler-Tysklands Enigma-krypteringer under den andre verdenskrig.

VG+:Møt The Tyldums

Filmen kan vinne opp til fem priserunder den prestisjetunge prisutdelingen Golden Globe: «beste film», «beste filmmusikk», «beste manus», i tillegg kan Benedict Cumberbatch stikke av med «beste mannlige hovedrolle» og Keira Knightley vinne prisen «beste kvinnelige birolle».

– Det er klart at filmen har vært en enorm døråpner for meg. Den gir meg mange muligheter i Hollywood, men jeg kommer aldri til å forsøke å bli en amerikansk regissør. Det er våre særnorsk holdning de vil ha, sa Tyldum til VG om responsen han har fått i USA.

Allerede i mars ble filmen ropt ut som en av de heteste kandidatene til den aller gjeveste Oscar-prisen - «beste film». Der er han i konkurranse med navn som Angelina Jolie, Meryl Streep og Tim Burton, for å nevnte noen.

VGs anmelder endte opp med en 5'er på terningen etter å ha sett «The Imitation Game».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder