JUBEL: Manusforfatter Harald Rosenløw Eeg (fra venstre), regissør Erik Poppe, produsent Finn Gjerdrum, skuespiller Lauryn Canny og skuespiller Mads Ousdal var tydelig fornøyd. Foto: Paradox

Norsk film gjorde suksess i Montreal

Den norske filmen «Tusen ganger god natt» har vunnet juryens Grand Prix under filmfestivalen i Montreal.

Artikkelen er over seks år gammel

Filmen fikk også hederlig omtale fra den økumeniske juryen, meldte Norsk filminstitutt natt til tirsdag.

Filmen har blitt svært godt mottatt under den anerkjente filmfestivalen. På verdenspremieren lørdag fikk filmen trampeklapp fra en fullsatt sal.

- Jeg er helt ør i hue, har vondt i magen og er lykkelig. Sjokket har satt seg i magen. Tidligere i kveld hadde jeg en lengre samtale med Juliette Binoche som for tiden befinner seg på innspilling i Berlin. Hun var like spent på utfallet av kvelden som vi har vært, og skulle gjerne vært til stede. Hun sitter nå i Berlin og venter på telefon fra meg, sa Erik Poppe i en kommentar natt til tirsdag norsk tid.

- Prisen er en av filmverdens aller fremste priser, og setter absolutt lys på både norsk film, denne filmen og regissør Erik Poppe, sier Stine Oppegaard, utenlandsansvarlig for spillefilm i Norsk filminstitutt.

Regissør Erik Poppes film handler om krigsfotografen Rebecca, og er i stor grad basert på Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder.

Rebecca spilles av Juliette Binoche og i andre roller finner vi «Games of Thrones»-stjernen Nikolaj Coster-Waldau, U2-trommeslageren Larry Mullen Jr. og ikke minst Mads Ousdal.

Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg basert på Erik Poppes historie. Produsenter for filmen er Stein B. Kvae og Finn Gjerdrum.

Flere artikler

  1. Juliette Binoche og U2-Larry til Oslo-premiere

  2. Erik Poppe-film til Montreal filmfestival

  3. Poppe: Det er prisen å betale for å brenne så sterkt

  4. Juliette Binoche (49) om å takke ja til norsk film: - Nødt til å være gal

  5. Ingen Gullbjørn til «Utøya 22. juli»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder