STORE ROLLER: Val Kilmer har for alltid sikret seg en plass i filmhistorien, blant etter å ha portrettert Batman på film. Foto: , Reuters/AP

«Batman» klar for «Snømannen»

Val Kilmer er på plass i Norge for å spille i Hollywood-produksjonen «Snømannen».

Artikkelen er over fire år gammel

56-åringen har postet flere bilder fra Norge på Facebook den siste tiden, blant annet et med en snøfylt motorvei og et fra Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen.

Etter det VG erfarer er grunnen til at skuespilleren er i landet at han har en rolle i «Snømannen», som spilles inn i Oslo, Bergen og på Rjukan.

OPPDATERT: Etter VGs artikkel har Kilmer bekreftet selv på Facebook at han spiller i «Snømannen», og at han møter Michael Fassbenders Harry Hole for første gang i Frognerparken i filmen.

Fra før vet vi at Michael Fassbender spiller hovedrollen som Harry Hole, mens norske Jakob Oftebro har en mindre rolle i filmen.

Husker du denne? Val Kilmer hastet til sykehus

Kilmer har spilt en lang rekke roller som huskes. Mange husker kanskje kultfilmen «Top Secret» fra 1984 som første møte med Kilmer, men han fikk et enda større publikum to år etter da han spilte sleske Iceman i «Top Gun».

OGSÅ PÅ TEATERSCENEN: Val Kilmer foran Playhouse Theatre i London hvor han spilte i «Postmannen ringer alltid to ganger». Foto: Alastair Grant , Ap

Fire år senere spilte han selveste Jim Morrison fra The Doors i Oliver Stones film med samme navn.

Mer rock ble det to år etterpå, da han spilte kongen sjøl, Elvis Presley i Tony Scotts «True Romance», som Quentin Tarantino skrev manus til.

I 1995 stod de store rollene i kø for Kilmer. Han fikk portrettere ingen ringere enn Bruce Wayne alias Batman i Joel Schumachers «Batman Forever».

Kanskje ikke den mest minneverdige «Batman»-filmen, men kritikerros ble det i en annen film fra det året. «Heat» har gått over i historien som en av tidenes beste gangster, politi-og-røver-film, med en knallsterk rolleliste. Robert De Niro og Al Pacino spilte hovedrollene, mens Kilmer hadde en av de bærende birollene som gangsteren Chris Shiherlis.

I 2000 spilte han i sci-fi floppen «Red Planet», og tiåret som fulgte ble ikke like suksessrikt som det foregående, selv om listen over roller er lang. I 2011 fikk han en gammel drøm oppfylt da han jobbet med den gamle mester Francis Ford Coppola i horrofilmen «Twixt».

«Top Gun»-fans fikk nok vann i munnen da oppfølgeren ble annonsert. Filmen er fortsatt på planleggingsstadiet, men Tom Cruise er klar - og det er også Iceman, også denne gang i Val Kilmers skikkelse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder