LIGGER I TOPPEN: Michael Fassbender som den norske etterforskeren Harry Hole i «Snømannen». Foto: UIP

«Snømannen» holder seg på kinotoppen

Etter én uke har flere norske kinogjengere sett «Snømannen» enn «Blade Runner 2049». Totalt har filmen den tredje beste åpningsuken i år.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mens så mange som 95.000 hadde løst billett til «Snømannen» etter premierehelgen, har nå totalt 130.716 fått med seg filmen de første sju dagene, viser tall fra Film & Kino.

VGs anmeldelse: Hva i alle dager skjedde her?

– Det er et veldig godt besøk, også tatt i betrakting av at anmelderne vraket den helt, sier avdelingsdirektør i Film & Kino, Jørgen Stensland.

På kinotoppen for uken fra fredag 13. til nå, troner «Snømannen» øverst foran familiefilmen «Askeladden – I Dovregubbens hall» og «Blade Runner 2049». Mens «Askeladden» har gått på kino i tre uker og totalt har hatt 242.895 besøkende, har «Blade Runner»-oppfølgeren gått i to uker og fått 102.540 besøk.

– Så langt har «Snømannen» hatt 1968 forestillinger, mens «Blade Runner 2049» har hatt 1903, forteller Stensland.

STAMKAFEEN: Harry Hole (Michael Fassbender) og Katrine Bratt (Rebecca Ferguson) på Schrøder på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: UIP

Siste: Jo Nesbø fjernet som «Snømannen»-produsent etter eget ønske

Tredje best i år

Det er helt vanlig at størstedelen av kinobesøket finner sted i helgene:

– Det er normalt. Familiefilmer som «Skjønnheten og udyret» hadde 72,3 prosent av sitt besøk i helgen av den første uken, og «Vaiana» hadde 83,8 prosent av sitt besøk i helgen, opplyser administrerende direktør i Film & Kino, Guttorm Petterson.

Sammenlignet med første hele kinouke for andre filmer i år, ligger «Snømannen» på tredjeplass, bak «Fifty Shades Darker» med 158.670 og «Skjønnheten og udyret» med 150.154.

Les også: Ofret Val Kilmers stemme i «Snømannen»

– «Snømannen» hadde 64,7 prosent av sitt ukesbesøk i helgen, inkludert førpremierer, mens «Fifty Shades Darker» hadde 62,9 prosent av sitt i helgen av første uke. Begge disse har altså holdt seg godt også på ukedagene, sier Petterson og fortsetter:

– Det tyder på at det er store muligheter for at «Snømannen» kan holde seg godt også videre fremover, til tross for dårlig kritikk.

Fikk du med deg: «Snømannen»-slakt også i utlandet

Direktøren har anslått at «Snømannen» vil nå 250.000 besøkende, og har fremdeles troen på at filmen kan nå vel så det.

Se også: «Snømannen»-stjerne Rebecca Ferguson skryter av Jo Nesbø:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder