SAMARBEIDER OM HARRY HOLE: Martin Scorsese og Jo Nesbø. Foto: Reuters/Mattis Sandblad

Lang ventetid for Hollywoods Nesbø-«Snømannen»

Martin Scorsese ser ikke ut til å ha noen planer om å tenke på Harry Hole med det første. En rekke andre storprosjekter står foran i kø, og «The Snowman» kan ligge mange år frem i tid.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Mange film- og Hole-fans fikk vann i munnen da det ble annonsert at selveste Martin Scorsese skal sitte i registolen når Harry Hole blir å se på film for første gang. Nyheten ble kjent i slutten av 2011, og lite har foreløpig kommet ut om prosjektet, annet enn at Scorsese selv har uttrykt ønske om å få spille inn filmen i Norge.

Nå kan det se ut til at «Snømannen» ligger veldig langt frem i tid for Martin Scorsese.

Han holder for tiden på med etterproduksjon til filmen «The Wolf of Wall Street» med Leonardo di Caprio. Ifølge velinformerte Deadline.com leser han for tiden mafiafilm-manuset «The Irishman» . På rollelisten er ifølge nettsiden selveste creme de la creme når det kommer til mafiafilm: Robert De Niro, Al Pacino og Joe Pesci.

Men dette er likevel ikke filmen han skal gå i gang med etter «The Wolf of Wall Street».

Deadline.com skriver at hans neste film som regissør blir «Silence», om to jesuittprester på misjon til Japan på 1700-tallet. Scorsese holder auditions for å finne skuespillere, og planen er ifølge Deadline.com å starte produksjon midtveis ut i 2014.

Som om ikke det var nok er også en film om Frank Sinatra under planlegging. Et nytt manus til denne filmen ble påbegynt i august i fjor. Hvordan «The Snowman» ligger an i løypen er uklart.

Filmdatabasen imdb.com opererer med «under utvikling. Status ukjent» for prosjektet på deres betalingsside på internett.

«The Snowman» er for øvrig en av hele 12 filmer som Scorsese er knyttet til, enten som produsent, utøvende produsent eller regissør. Blant disse er det enn dokumentar om eks-president Bill Clinton.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder