SANN HISTORIE: «Into The Wild» med Emile Hirsch i hovedrollen, baserer seg på en sann, trist historie. Foto: Filmplakaten, UIP

Kvinne ville se «Into The Wild»-bussen – døde underveis

Turen endte tragisk for ekteparet som la ut på strabasiøs ferd i Alaska for å se den opprinnelige minibussen bak den sanne filmhistorien.

Det hviterussiske paret, begge 24 år, hadde satt seg som mål å se stedet og «den magiske» bussen fra 2007-filmen «Into The Wild».

Natt til torsdag denne uken ble kvinnen ifølge Washington Post og Alaska News tatt av strømmen og dratt under vann i forsøket på å krysse Teklanika-elven utenfor Denali National Park.

Nær 100 meter lenger ned skal ektemannen ha klart å dra konas kropp til land, men da var det for sent. Redningspersonell og en gruppe frivillige klarte etterpå å ta seg frem til åstedet på ATV.

Paret giftet seg angivelig for under en måned siden.

Sant drama

Filmen baserer seg på Jon Krakauers sanne bok fra 1996 om Christopher McCandless (24) som i 1992 ga bort alt han eide og haiket til Alaska etter college. Deretter gikk ferden til fots ut i villmarken. Planen var å kunne overleve på det lille han fant i naturen. Fire måneder senere ble den døde kroppen hans funnet i en forlatt buss.

Bussen i filmen er ikke den samme som 24-åringen ble funnet i, men innspillingen fant sted på samme sted, og den opprinnelige minbussen befinner seg fortsatt der. Regissør og manusskribent Sean Penn (58) bestemte å bruke en tro kopi av bussen i respekt for den døde og hans etterlatte.

Se trailer fra filmen (artikkelen fortsetter under):

les også

Gutten på skauen

Hvert år forsøker mennesker som er bergatt av McCandless’ historie å ta seg frem til stedet. Amerikanske Eva Holland har skrevet om det hun beskriver som ««Into The Wild»-pilegrimene».

– Elven har alltid vært det dødeligste aspekte ved ferden. Den er så sterk og kald, sier hun til Washington Post.

Det skal ofte ha vært nødvendig med redningsaksjoner i forbindelse med disse «pilegrimsferdene».

Emile Hirsch (34) spilte rollen som McCandless, også kjent under sitt eget kallenavn «Alexander Supertramp». Filmen, som endte opp med to Oscar-nominasjoner, fikk terningkast tre fra VGs anmelder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder