NYE ASKEPOTT: Lily James med en av kjolene i nyinnspillingen av klassikeren.
NYE ASKEPOTT: Lily James med en av kjolene i nyinnspillingen av klassikeren. Foto:Jonathan Olley,Walt Disney Pictures

Sett på magen for en ballkjole!

FILM

BERLIN (VG) Lily James fikk et svært nært forhold til ballkjolen hun har på seg i «Cinderella», men den var så trang at prinsen måtte ta i mot ufrivillige luftutslipp.

Publisert:

Den britiskfødte skuespilleren Lily James (25) får oppfylt drømmen til mange småjenter når hun får spille Askepott i Disneys storslåtte nyinnspilling av klassikeren – regissert av Shakespeare-veteranen Kenneth Branagh. James, som også er kjent som Lady Rose MacClare i «Downton Abbey» møtte pressen for å snakke om filmen under filmfestivalen i Berlin lørdag. Det går allerede gjetord om filmens utrolige kostymer designet av Sandy Powell.

Les også: «Downton»-stjerne blir Askepott

Askepott har på seg flere kjoler, den mest spektakulære er selvsagt ballkjolen da hun får sin prins. Den var ikke bare lett å ha på seg.

– Altså, med noe så vakkert som den er det verdt smerten det er å gå med den, forteller James.

– Uansett hvem som hadde på seg den kjolen, så fikk den sitt eget liv. Alle lagene i det hadde forskjellige farger, så det var nærmest som et stort maleri, forteller James og avslører at også de barske gutta bak kameraene lot seg imponere.

– Selv de store sterke gutta som bærer på lys og slikt gispet da de så kjolen. Det var magisk, og jeg ble faktisk emosjonelt knyttet til alle kjolene jeg gikk med. Men, den var utrolig tung å gå med, og så trang at det nærmest var umulig å puste. Jeg rapte ustanselig i ansiktet på Richard (Madden, som spiller prinsen, journ.anm). Han måtte jo prøve å komme seg rundt kjolen – noe som var vanskelig nok.

Helena Bonham Carter har lang erfaring med spektakulære kostymer etter en rekke roller i hennes tidligere ektemann Tim Burtons filmer. Men også hun, som spiller den gode feeen, lot seg imponere.

– De var utrolig utfordrende å navigere i ja. Mine kjoler er ekstraordinære. Meryl Streep sa en gang til meg at det beste er når kostymene «prater» før du selv åpner munnen. Og du verden hvor kostymene mine prater! Det var utrolig, selv har jeg aldri hatt en kostyme som helt bokstavlig lyste opp – det var 4000 små lys på kjolen!