«Skjelvet» hadde årets beste åpningshelg - slo «Mamma Mia!»

Storfilmen «Skjelvet» slår alle rekorder, og seiler opp med den beste åpningshelgen i 2018.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Hele 154 840 stykker strømmet til kinoen for å se katastrofefilmen «Skjelvet» i helgen. Filmen, som hadde premiere 31. august, er dermed den best besøke filmen i løpet av en åpningshelg i 2018.

les også

«Skjelvet» på rød løper

«Skjelvet» er regissør John Andreas Andersens debut som spillefilmregissør, og det er Fantefilm som står bak produksjonen. Fantefilm laget også forgjengeren til «Skjelvet», «Bølgen».

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

«Skjelvet», som kan skilte med navn som Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner på rollelisten, slår dermed de store sommerfilmene fra Hollywood - som Tom Cruise- filmen «Mission Impossible - Fallout» og «Mamma Mia! Here we go again».

Ikke bare slår «Skjelvet» de internasjonale blockbusterne, med sine over 154 800 har filmen den nest sterkeste åpningshelgen for en norsk film noensinne, melder Norsk Film Distribusjon mandag.

les også

Jonas Hoff Oftebro (21) om storebrorens ulykke: – Helt forferdelig

Den eneste norske filmen som har slått «Skjelvet» er «Kon-Tiki», som hadde over 165.000 besøkende i løpet av den første helgen filmen ble vist, som er tilbake til mai 2015.

«Skjelvet»-forgjengeren «Bølgen» hadde 135 000 besøkende i løpet av sin åpningshelg.

ÅRETS BEST: Den Norske filmen «Skjelvet» hadde årets beste åpningshelg med over 154 000 seere. Her er skuespillerne i filmen på rød løper på Colosseum kino. Fra venstre: Jonas Oftebro, Kathrine Thorborg JohansenEdith Haagenrud- Sande, Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner. Foto: Frode Hansen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder