Her har Jenny Skavlan sex på utedo

FILM

(VG Nett) «Død Snø» markerer starten på et nytt norsk filmår med nazizombier,blod og gørr. Og Jenny Skavlan i en ellevill sex-scene på utedo. Se to eksklusive klipp fra filmen på VG Nett!

Publisert: Oppdatert: 31.12.08 14:18

Forventningene er høye til norsk film etter at 2008 ble det beste året besøksmessig siden 1975. Det nye året sparkes i gang allerede 9. januar med splatterkomedien «Død Snø», «Kill Buljo»-regissør Tommy Wirkolas siste påfunn.

Han fikk med seg et stjernelag med norske skuespillere til filmen om en gruppe medisinstudenter på fjelltur som blir overrumplet av en gjeng vandøde, nazizombier. De herjet området som levende under krigen i 1945.

Ane Dahl Torp, Bjørn Sundquist, Vegar Hoel og Charlotte Frogner er noen av navnene på rollelisten, som altså også inkluderer «Skal vi Danse»-deltaker og «Grandiosa-dame» Jenny Skavlan. I et av klippene VG Nett viser eksklisivt i dag scene har hun sex på en utedo med Jeppe Beck Laursen, kjent fra potetgullreklamene til Kims og filmer som «De Gales hus» og «Kalde føtter».

Gruet seg

Scenen ble spilt inn i iskalde Målselv i fjor. Skavlan har i et intervju med VG avslørt at hun gruet seg til å spille inn scenen.

- Jeg tenkte utrolig mye på den scenen da jeg leste manuset. Men det er som å fylle ut selvangivelsen. Når du først har fått satt deg ned, så er det jo ikke så ille likevel. Det gikk uansett veldig fort og gæli, fortalte hun i intervjuet om scenen som hun selv beskriver som svart humor.

Filmen har allerede fått oppmerksomhet i utlandet, ene og alene på grunn av traileren som har vært tilgjengelig på nett. Fans av filmgenrene Død Snø tilhører, splatter og skrekk, er svært aktive nettbrukere som lager fansider, diskusjonsgrupper og communities om filmene de liker.

Les også: Død snø til Sundance

Og med avsløringene om at «Max Manus» allerede er tilgjengelig for ulovlig nedlasting, er det heller ikke overraskende om også «Død snø» vil dukke opp på fildelingstjenester. Det er noe produsent Kjetil Omberg ikke er spesielt glad for.

- Noe dritt

- Piratkopiering er i bunn og grunn noe dritt. Det flatterende at folk gjør seg bryet med å legge filmen ut, det viser at man har gjort noe riktig når man har produsert filmen. Men det er ikke tvil om at det har en negativ effekt for filmens liv. I vårt tilfelle har vi produsert en spillefilm med budsjett på over 14 millioner helt uten statsstøtte og vi er avhengige av å få tilbake dette i inntekter om vi skal kunne få produsert film også i fremtiden, sier han til VG Nett.

Han og teamet bak «Død Snø» kommer ikke til å holde et spesielt øye med kinomaskinistene, selv om Max Manus-produsent John M. Jacobsen hevder det var en kinomaskinist som stod bak lekkasjen av storfilmen til ulovlig nedlasting.

- Nei, vi kommer ikke til å holde et ekstra øye med de spesielt, vi har vår fulle tillit til kinomaskinistene i Norge. De er kjempestolte av arbeidet de gjør og utfører en fantastisk jobb. Men det er klart det finnes råtne epler også i den bransjen. Statusen hos piratene ligger i å være den første som kommer med det nyeste - så vi må passe på alle. Være seg kinoansatt, publikummer eller securtiasvakt for den saks skyld.

Vannmerket

Omberg sier alle kopiene av Død snø er vannmerket, som også Manus-filmen var, slik at de kan spores tilbake til hver enkelt kino. Og han legger til at en hel hær med nazi-zombier står klare til å sendes etter vedkommende som har gjort det..

Her kan du lese mer om