GODE DAGER: Johnny Depp og Amber Heard på premieren av «The Rum Diary» i London i 2011. Foto: Joel Ryan AP

Heard krever dobbel sum av Depp

Amber Heard (30) krever at Johnny Depp (53) betaler 14
millioner til veldedige formål.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter en turbulent skilsmisseprosess der hun først anklaget ham for voldsbruk, så det ut til at skuespillerne Heard og Depp kom til enighet i midten av august.

Hun trakk voldsanklagene og partene inngikk forlik. Ifølge avtalen skulle Depp betale Heard sju millioner dollar, og hun annonserte forrige uke at hun skulle donere pengene til veldedighet.

Depps datter: Forsvarer pappa

Nå er imidlertid bråket blusset opp igjen, fordi Depp har begynt å betale pengene direkte til veldedige organisasjoner, i stedet for å gi dem til ekskona først. Hun på sin side hevder han gjør det for å få fordeler av skattereglene, og krever nå 14 millioner dollar, melder BBC.

Heard ville gi pengene – hele 58 millioner kroner, til to veldedige organisasjoner som jobber for mishandlede kvinner og syke barn.

SAMSPILTE: Amber Heard og Johnny Depp spilte sammen i «The Rum Diary» fra 2011. Foto: SF Norge

Torsdag avslørte Depp at han hadde donert første del av pengene i Amber Heards navn.

Les mer: Johnny Depp ilagt besøksforbud

Det falt ikke i god jord. En talsperson for Heard svarte med:

– Amber Heard setter pris på at Johnny Depp har begynt å interessere seg i to av hennes favoritt-veldedighetsorganisasjon, the ACLU som jobber mot familievold og Los Angeles barnesykehus. Det er fantastiske og uventede nyheter. Likevel, om Johnny insisterer på å endre forliksavtalen, må vi insistere på at han opprettholder totalsummen ved å donere 14 millioner dollar til veldedighet – noe som etter skattefradrag tilsier de syv millionene han er forpliktet til å gi Amber.

Ifølge BBC sier talspersonen også at de insisterer på at Depp betaler hele summen, 115 millioner kroner, umiddelbart, og ikke drar det ut over flere år.

Fikk du med deg: Depps kone tiltalt i hundesmuglingssak

Depp og Heard giftet seg i februar 2015 og offentliggjorde bruddet i mai i år. Ifølge økonomimagasinet Forbes, tjener Depp 400 millioner kroner i året. I USA kan opptil femti prosent av donasjoner til veldedige formål trekkes fra på skatten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder