Supermodellen til VG: Advarer unge mot modellyrket

Nå erobrer «It»-jenta filmverdenen

LONDON (VG) Hun omtales som Karl Lagerfelds muse og har gjort store kampanjer for de største motehusene, men nå er Cara Delevingne lei av å fokusere på det ytre.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den enormt populære 22-åringen startet modellkarrieren nærmest ved en tilfeldighet etter at hun sluttet skolen.

Siden har hun blitt kåret til årets modell i Storbritannia to ganger, og frontet kampanjer for Chanel, Burberry og Dolce Gabbana. 22-åringen omtales som «It-girl» med nesten 12 millioner følgere på instagram.

Men det er skuespiller hun alltid har ønsket å bli, og nå ser hun ut til å være på vei til noe stort i Hollywood. Etter en liten rolle i «Anna Karenina» i 2012 og mindre TV-roller står nå storpremierene i kø.

Les også: Her kliner de til på baseballkamp

VG treffer henne i London i forbindelse med filmatiseringen av ungdomsbokforfatteren John Greens «Paper Towns». Cara Delevingne danket ut 200 konkurrenter og sikret seg sin første store Hollywood-rolle.

TAR STEGET OVER I FILMBRANSJEN: Cara Delevingne spiller den kvinnelige hovedrollen i «Paper Towns». Foto:Suzanne Plunkett,Reuters

Britisk presse har allerede fråtset i 22-åringen etter at hun har vært tilgjengelig i forbindelse med filmen. Tidligere denne uken ble det bråk da motebladet antydet at Delevingnes lesbiske forhold til artisten St. Vincent kun er en «fase».

Les også: Delevigne «i superband» med Taylor Swift

Det er imidlertid som modell hun foreløpig er mest profilert, og i et intervju med Wall Street Journal tidligere i måneden kom 22-åringen med ganske friske uttalelser.

«Mote handler kun om det ytre, og det er det. Det finnes ingen søken, det handler bare om å skape vakre ting», sa hun i følge avisen.

Konfrontert med uttalelsene modererer 22-åringen seg litt overfor VG.

– Altså, jeg mener ikke at mote kun handler om det ytre, det er jo en kunstform også. Men å være modell, du må være veldig mentalt forberedt på det, sier hun, og svarer slik på VGs spørsmål om hva hun vil si til håpefulle 16-åringer med en drøm om å bli modell.

– Jeg vil si: Forbered deg på mange avvisninger. Hvis du ikke er klar for det, hold deg unna. Man må være veldig sterk for å takle slikt. Det tror jeg er vanskelig når du er 16 år, en alder hvor du går gjennom mange forandringer og er usikker, sier modellen som frontet DKNYs vårkampanje, og som i høst fronter Mango sammen med Kate Moss.

SPILLER NABOJENTA: Cara Delevingne spiller mot Nat Wolff i «Paper Towns». Foto:Justin Tallis,Afp

Det var hennes eldre søster Poppy som introduserte Cara for modellbyrået hun jobbet for. Det var ment som et friår, men Delevingne, som kommer fra en svært velstående familie, har holdt det gående i bransjen siden 2009.

Les også: Vogue får massiv kritikk for omtale av modellens legning

Men skuespillerambisjonene er større. I «Paper Towns» spiller hun den uoppnåelige nabojenta Margo Spiegelmann – ei eventyrlysten jente alle tror de vet alt om. Men etter å ha overrasket nabogutten Quentin midt på natten, og tatt ham med på en uforglemmelig runde rundt Orlando for å hevne sin utro eks-kjæreste forsvinner hun.

– Jeg kan definitivt relatere meg til dette med å bli oppfattet på en spesiell måte, men det tror jeg alle opplever. Men for meg var dét jobben min som modell, og da blir man gjerne oppfattet på en bestemt måte, sier London-jenta som i filmen har tillagt seg en perfekt amerikansk aksent.

– Det er gøy! Helt siden jeg var liten har jeg etterlignet stemmer og eksperimentert med aksenter.

«Paper Towns» har norsk premiere 24.juli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder