DEBUT: Eva Sørhaug skal ha regien på Hollywood-filmen «The Godmother». Hovedrollen skal spilles av Catherine Zeta-Jones. Foto: NTB Scanpix,

Hollywood-debut: Norsk regissør lager film med Zeta-Jones

Sørhaug til VG: – Rett og slett drømmeprosjekt

Den norske regissøren Eva Sørhaug skal ha regien på en
Hollywood-film om et colombiansk narkotikakartell.

  • Jennifer Bråthen
  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Jeg er over månen begeistret over «The Godmother»! Dette er rett og slett drømmeprosjektet, skriver Eva Sørhaug i en e-post til VG.

Det anerkjente filmnettstedet Deadline melder at filmen er basert på den sanne historien om Griselda Blanco. Blanco er den eneste kvinnen som har vært høyt på rangstigen i det kjente Medellin-kartellet i Colombia, og har gått under kallenavnene «den svarte enken», «kokain-dronningen av Miami» og «Gudmoren».

Sørhaug bekrefter overfor VG at skuespiller Catherine Zeta-Jones skal spille hovedrollen i filmen. Zeta-Jones er tidligere Golden Globe-nominert for sin innsats i filmen «Traffic» fra 2000, hvor hun spiller den hensynsløse kona til en narkobaron.
Filmmanuset til «The Godmother» er skrevet av Frank Baldwin. Daniela Cretu er produsent, mens Oscar-nominerte Nicholas Pileggi er sjefsprodusent. Filmingen vil ifølge nettstedet starte i begynnelsen av neste år.

Sørhaug forteller at det var filmen «GoodFellas», på norsk «Mafiabrødre», hvor Pileggi har skrevet manus, som fikk henne til å ville bli regissør.

– At Nick Pileggi er med på laget er nok til å besvime av. Og da jeg så Catherine Zeta-Jones i «Traffic», ønsket jeg vilt å se en film om en slik dame. Zeta-Jones er jo en dronning! Ting faller så på plass at man nærmest kan bli religiøs, skriver hun i E-posten.

Da Sørhaug hadde verdenspremieren på «90 minutter» på filmfestivalen i Toronto i 2012, førte det til debatt og engasjement i kinosalen. Temaet for filmen er partnervold, og regissøren sparer ikke på brutaliteten i scenene der hovedrolleinnehaver Aksel Hennie banker løs på og misbruker kjæresten.

Steve Gravestock, som var ansvarlig for utvalget av de nordiske filmene på filmfestivalen i Toronto i 2012, mente at filmen var den modigste filmen på hele festivalen det året.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder