UT MED STIL: Det var stor interesse blant norske kinogjengere for «Fast&Furious 7» i forrige uke. Paul Walker (bildet) ble som kjent dreept midt under innspillingen av filmen. - Han går ut av serien med stil, mente VGs anmelder. Foto: UIP,

Tidenes Norges-premiere for Paul Walker

Nesten 90.000 så «Fast & Furious 7» den første uken filmen ble vist på norske kinoer. Dette er filmen som Paul Walker bare rakk å spille inn halvparten av før han ble drept i en bilulykke høsten 2013.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det går frem av besøkstall offentliggjort tirsdag av Norske filmdistributørers forening.

– Dette er den største «Fast & Furious»-åpningen i Norge hittil, og en av de beste premierehelgene for en kinofilm i Norge gjennom tidene. Besøkstallene i påskehelgen fra onsdag til søndag gikk 86 prosent opp fra forrige film, opplyser Bård Eion Flaen, PR-sjef i filmbyrået United International Pictures Norway til VG.

«Fast & Furious 7» med sine 89.265 solgte billetter, slo nærmest knockout på de andre filmene som ble vist på kino i påskeuken og med over dobbelt så mange besøkende som «Home» som havnet på andre plass med 41.285 besøkende.

VOLDSOM BRANN: Paul Walker døde både av krasjskadene og av den voldsomme brannen som oppsto i sammenstøtet. Foto:Dan Watson,Ap

Opptakten til denne filmen har vært svært dramatisk i og med «Fast & Furious»-seriens store stjerne, Paul Walker ble drept i en bilulykke midt under innspillingen av filmen. Paul Walker var en av Hollywoods høyest ansette, unge skuespillere, og nyheten om dødsfallet skapte sjokkbølger både blant fans og filmmiljøet i byen.

– Mange har vært nysgjerrig på hvordan dette påvirket innspillingen. Tilbakemeldingene fra fansen er at de er veldig fornøyde med Paul Walkers siste filmrolle, sier Bård Eion Flaen.

Filmen ble belønnet med terningkast fire av VGs anmelder som blant annet mente dette: «Syver’n er bedre enn sekser’n – vi takker av Paul Walker og venter på fortsettelsen».

Føreren av bilen, vennen Roger Rodas (38), døde også i ulykken. Obduksjonsrapporten viste at Rodas døde momentant, mens Paul Walker døde både av krasjskadene og av den voldsomme brannen som oppsto i sammenstøtet.

Kort tid etter det det dramatiske dødsfallet bestemte filmselskapet Universal seg for å utsette innspillingen. Samtidig lovet Universal å gi en del av inntektene fra hjemmeunderholdningssalget av «Fast & Furious 6» til Walkers veldedighet, Reach Out Worldwide.

Det tok flere måneder før innspillingen kom i gang igjen – og da meldte filmselskapet at Walkers brødre, Walkers brødre, Cody (25) og Caleb (36), ville fullføre flere av de scenene som broren ikke hadde gjort ferdig da han ble drept.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder