KLASSIKER: Tom Cruise og Kelly McGillis i «Top Gun» i 1986. Foto: Scanpix

Cruise aktuell i ny «Top Gun»

(VG Nett) Dersom filmselskapet får det som de vil, dukker Tom Cruise (48) opp i oppfølgeren til filmklassikeren fra 1986.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Paramount Pictures skal angivelig være i forhandlinger med filmprodusent Jerry Bruckheimer og regissør Tony Scott, som også var de som produserte og regisserte «Top Gun» for 24 år siden.

Oscar-belønte Christopher McQuarrie oppgis som en aktuell kandidat til å skrive manuset, melder New York Magazine i sin Vulture-blogg.

Primus motor

Tom Cruise forventes å gjøre comeback som piloten Pete «Maverick» Mitchell. Han blir imidlertid ikke en av hovedrolleinnehaverne, men skal spille en mindre rolle, skriver nettstedet.

Nøkkelperson og primus motor for det nye filmprosjektet skal være 27 år gamle David Ellison, sønn av Oracle-grunnlegger Larry Ellison. David Ellison, som bare var tre år da «Top Gun» entret lerretet, skal ha vært så fascinert av filmen at det var det som insirerte ham til å bli pilot og flyakrobat.

Cruise, som i disse dager befinner seg i Praha, hvor han spiller inn «Mission Impossible 4», har ikke kommentert «Top Gun»-oppfølgeren.

Lesbisk stjerne

Andre sentrale navn på rollelisten i 1986-klassikeren, var Kelly McGillis (53), Anthony Edwards (48) og Val Kilmer (50). McGillis spilte Cruises kjæreste i filmen, men sto i fjor fram som lesbisk. Nylig inngikk hun partnerskap med en kvinne.

«Top Gun» imponerte ikke filmanmelderne da den ble lansert, men ble likevel en massiv suksess. Filmen spilte inn nærmere to milliarder på verdensbasis. «Top Gun» vant både Oscar og Golden Globe for beste filmmusikk med låten «Take My Breath Away».

NÅ: Tom Cruise (48) på et bilde fra i sommer. Foto: AFP Foto:

FlERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder