KOLLEGAER: Mark Wahlberg og Paul Campbell spilte i flere filmer sammen på 2000-tallet. Her er Wahlberg på rød løper i Hongkong i juni. Foto:Kin Cheung,Ap

Amerikanske medier: Politi skjøt og drepte Mark Wahlbergs venn og kollega

Paul Campbell (49) og Mark Wahlberg (43) skal ha vokst opp og jobbet sammen. Mandag ble Campbell skutt og drept.

  • Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mandag morgen rykket politiet ut til skuespilleren Paul Campbells hjem i Weymouth i Massachusetts. Der ble de møtt av en oppjaget 49-åring med minst en kniv, ifølge Boston Globe.

De to politimennene som rykket ut på nødsamtalen fant Campbells 72 år gamle mor kraftig knivstukket utenfor hjemmet der hun bodde med sin sønn. Da de konfronterte Campbell, endte de begge opp med å skyte ham. Campbell ble fraktet til sykehuset i South Shore der han senere ble erklært død. Hans mor døde på stedet.

Den tragiske hendelsen blir nå etterforsket, og politiet ville foreløpig ikke si noe om Campbell gikk til angrep mot dem eller hva som forårsaket at de avfyrte sine våpen.

Paul Campbell var ifølge avisen en barndomsvenn av Hollywood-skuespilleren Mark Wahlberg, som også er fra Boston. Skuespillerne skal blant annet ha blitt arrestert sammen på en hjemmefest hos Wahlberg i 1990. Wahlberg skal senere likevel ha hjulpet Campbell med å lande rollen som tannløs narkoman i boksefilmen «The Fighter» der Wahlberg hadde en av hovedrollene. Campbell har også hatt mindre roller i filmer som «Ted» og «American Hustle».

Wahlberg, som foreløpig ikke har uttalt seg, skal i et intervju med St. Louis Post-Dispatch i 2010 ha beskrevet Campbell som en av dem han så opp til i Dorchester, og som han ofte havnet i trøbbel med, skriver Boston-avisen.

Campell skal ha vært heroinmisbruker, og tidligere dømt for fyllekjøring og overfall mot en politimann. Han etterlater seg en datter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder