GLAMORØS: Mariah Carey - her under World Music Awards i Monte Carlo i vår. Foto:Pascal Le Segretain,Getty

Hevder det koster nesten 600.000 kroner å pynte Mariah Carey

En fotograf har gått rettens vei etter at han hevder å ha bladd opp den svimlende summen for popdronningen til ingen nytte.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Mariah Carey - hjemmeside

Mariah Carey (45) har alltid hatt ord på seg for å være primadonna, og stempelet blir nok ikke mindre etter det ferske søksmålet som nå har kommet offentligheten for øye.

PÅ SCENEN: Mariah er for tiden på verdensturne, men dette bildet er fra Monaco i mai i år. Foto:Pascal Le Segretain,Getty

Det er nettstedet TMZ som skriver at en fotograf krever over én million kroner av Carey og plateselskapet hennes etter at en fotoshoot angivelig gikk i vasken i vår.

Skulle lage coverbilde

Fotografen hevder ifølge søksmålet at han hadde i oppdrag å gjennomføre en fotografering av den amerikanske stjernen, og at formålet var å ta bilde til 45-åringens nyeste album.

Men avtalen skal ha blitt avlyst i siste liten, og ifølge saksøker uten noen oppgitt årsak. Han skal dermed selv ha blitt sittende igjen med en regning av det noe oppsiktsvekkende slaget. For det er ikke småpenger som kreves for å få popdivaen fager før hun skal foran kamera. I hvert fall vet de som skal utføre finpussen å ta seg betalt.

Den ikke navngitte fotografen spesifiserer, ifølge TMZ som har fått tilgang på rettspapirene, at stylisten alene kostet 442.000 kroner. Frisøren skulle ha over 65.000 kroner, mens sminkøren hadde en prislapp på nesten 50.000. Manikyristen skulle ha 165.000 kroner.

COVERET: Det var i stedet dette bildet som fikk pryde Mariahs album. Foto:DEF JAM RECORDINGS,

Når fotografen krever å få utbetalt over en million kroner, så er det inkludert sitt eget honorar på over 400.000 kroner.

Nekter skyld

Plateselskapet Def Jam nekter imidlertid for at de og artisten har gjort seg skyldig i kontraktsbrudd. De hevder på sin side at avtalen i utgangspunktet ikke var gyldig, fordi de ikke ble enige på alle punktene. Carey selv har ikke uttalt seg om saken.

Tobarnsmoren Carey, som er nysingel etter bruddet fra ektemannen Nick Cannon (34), er for tiden på turné i Australia. Artistens nyeste album ble sluppet i vår og har tittelen «Me. I Am Mariah ... The Elusive Chanteuse».

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder