SPILLER I BARNETHRILLER: Edward Schultheiss spiller eksnarkomane Sverre i barnethrilleren «Asfaltenglene. Foto: Gaute Gunnari

«Himmelblå»- Kim skal bli eksnarkoman

(VG) Edward Schultheiss (33) tok Norge med storm i rollen som Kim i «Himmelblå», men blånekter for at han er kjendis.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Les mer om «Himmelblå» hos NRKHimmelblåEdward Schultheiss

Nå skal han spille eksnarkomane Sverre i barnethrilleren «Asfaltenglene» i Oslo sentrum.

- Det er en overgang fra rollen som Kim. Men Sverre er snill som et lam, han har bare havnet litt ut på galeien, det kan vi alle gjøre, sier Edward Schultheiss til VG om rollen han spiller i «Asfaltenglene».

Filmen, som regisseres av «Glasskår»-regissør Lars Berg, handler om 12-åringene Maja, Rikke og Ohna. De finner narkotika gjemt på familierestauranten til Ohna og trenger hjelp fra eksnarkomane Sverre for å komme til bunns i saken. Det blir starten på noen actionfylte dager i Oslo sentrum.

- En parodi er dustete

Schultheiss har snakket med flere bekjente som har havnet i narkomiljøet, og er opptatt av å prøve å gjøre karakteren så troverdig som overhodet mulig.

- En parodi på en narkoman er jo bare helt dustete, så jeg håper jeg klarer å gjøre det så troverdig som mulig, sier skuespillerkometen.

- Jeg er ikke kjent

- Du har jo blitt kjendis etter rollen i Himmelblå. Når får vi se deg i en filmhovedrolle?

- Det er dere i pressen som skal ha det til at jeg er så kjent. Jeg er jo ikke det!

- Jeg tror nok folk rundt i landet vet godt hvem du er nå?

- Sier du det? Vet folk hvem Edward Schultheiss er? Jeg merker ikke noe til det til daglig her jeg bor. Men når folk kjenner meg igjen, er det bare hyggelige tilbakemeldinger jeg får. Men til spørsmålet ditt: Jeg kan ikke svare på når jeg får en stor rolle, men det hadde selvsagt vært gøy, sier Schultheiss.

Les også: Kim er helt borte

Innspillingen av de nye episodene av «Himmelblå» er i gang og «alle» lurer på hva som egentlig skjedde med Kim etter at han forsvant i seriens foreløpig siste episode.

Schultheiss er rask til å understreke at han ikke vet noe som helst om hva som foregår på den idylliske øya akkurat nå. Han har likevel fått med seg at «Himmelblå»-fans valfarter til øya for å se hvordan miljøet fra den populære TV-serien virkelig ser ut. De mange skuelystne har skapt litt trøbbel for NRKs produksjonsteam, men Schultheiss selv ville ikke hatt noe imot å ha turister til stede.

- Nei, hvis folk kommer dit for å oppleve naturen i havgapet, må de bare komme. Det er ikke NRK som eier den øya, folk må bare komme.

Schultheiss tar seg tre uker ferie etter «Asfaltenglene», og er hemmelighetsfull om planene videre etter det.

- Jeg har planer, men det er veldig dumt å si noe konkret om det når jeg ikke har skrevet under ennå.

Hvem vet, kanskje Schultheiss får sin første hovedrolle i en norsk film i løpet av høsten..

«Asfaltenglene» har premiere 27. november.

KLARE FOR ACTIONEVENTYR: Emma Høgh Åslein spiller Maja i «Asfaltenglene». Her er hun sammen med hunden Fredriksen, som også har en sentral rolle i filmen. Foto: Gaute Gunnari

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder