Her er den første Bond-bilen på Atlanterhavsveien

ATLANTERHAVSVEIEN (VG) Dette bildet røper en Bond-hemmelighet: Sportsbilen som kjører på Atlanterhavsveien har vi sett i en tidligere Bond-film.

Dokumenter fra Luftfartstilsynet røper at det som har vært spekulert på en stund – nemlig at selskapet som spilte inn Hollywood-film med Scarlett Johansson i Rauma forrige uke skal spille inn scener til den 25. James Bond-filmen denne uken.

Det er imidlertid ikke bekreftet om Daniel Craig, hovedrolleinnehaveren som nylig ble operert, vil dukke opp i forbindelse med innspillingen.

FOR SEG SELV: Atlanterhavsveien er stengt av for normal trafikk, for at biler som denne skal kunne boltre seg fritt – dokumentert av en drøss med filmkameraer. Foto: TORE KRISTIANSEN

les også

Daniel «Bond» Craig må opereres

VG er på plass utenfor Atlanterhavsveien, og onsdag morgen dukket den første sportsbilen opp på den vakre veistrekningen.

– Dette er spennende, det ser ut som de går for et retropreg. Litt vanskelig å se modellen på bildene. Men det tyder på at det er en Aston Martin V8 Vantage Series III (som i «The Living Daylights»), sier Bond-ekspert og -entusiast Morten Steingrimsen i James Bond-Magasinet til VG.

Registreringsnummeret på bilen VG har avbildet på Atlanterhavsveien er B549WUU, som er nummeret på bilen som ble brukt i «The Living Daylights» fra 1987 - da med Timothy Dalton som James Bond.

Bilen var da, som Steingrimsen er inne på, Aston Martin V8 Vantage Series III. Ifølge Steingrimsen kan det være snakk om den samme bilen, men det kan også være en annen bil av samme merke.

Morten Steingrimsen foran Bond-bilen fra 1987, en Aston Martin V8 Vantage Series III. Foto: PRIVAT

Steingrimsen fortsetter:

– Grunnen til at de bruker en så gammel bil kan være at de vil «flørte» litt med Bond-fortiden. Et spennende grep. Men det kan også være at dette er en «Flashback»-scene, det ryktes at scenene fra Nittedal skal være satt til 90-tallet.

Onsdag morgen ligger Storseisundbroen badet i sol, og havet er blikkstille. Et oransje filmhelikopter har kjørt et par prøveturer svært tett på broen. Bond-bilen kjører gang på gang over broen i strålende sol, med helikopteret hengende så lavt over seg så man får sug i magen bare ved å se det på avstand. Og om det skulle være noen tvil, viser bildene at det er defintivt ikke Daniel Craig som sitter i førersetet på disse testkjøringene.

STJERNER: Timothy Dalton og Desmond Llewelyn - og Aston Martin V8 - i «The Living Daylights» fra 1987. Foto: Moviestore/REX / REX

les også

Daniel Craig åpen for kvinnelig arvtager som James Bond

Helikopteret har ennå ikke forsøkt å fly under broen. Det er ikke utenkelig at man vi forsøke det, en produksjon av en slik størrelse vil utnytte de unike omgivelsene til fulle. Like før klokken 11 er sperringene foreløpig åpnet og vanlige bilister får passere i kolonne.

Allerede tirsdag kveld var det vakthold på Atlanterhavsveien rundt Storseisundbroen. VG fikk beskjed om at området skulle tømmes før midnatt tirsdag.

I Årsbogen, ikke langt fra den mektige broen var det parkert mange produksjonsbiler ved tidligere fiskefabrikk. Også her var vaktholdet strengt og VG fikk beskjed om å snu da vi nærmet oss.

Det er selvsagt ikke kun i Norge storfilmen spilles inn. Tirsdag var det drama under Bond-innspillingen i London, da én ble skadet under en «kontrollert eksplosjon» som gikk litt feil.

RETROPREG: James Bond-ekspert Morten Steingrimsen mener denne bilen indikerer at de vil flørte med Bond-fortiden i den nye filmen. Foto: TORE KRISTIANSEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder