PÅ DEN RØDE LØPER: Morten Tyldum og kona Janne ankom Dolby Theatre i Hollywood halvannen time før utdelingen startet. Foto:Jordan Strauss,Ap

Ekteparet Tyldum strålte på rød løper

LOS ANGELES (VG) Her ankommer et av Norges to Oscar-håp, Morten Tyldum (47), Dolby Theatre sammen med kona Janne (45).

Artikkelen er over fem år gammel

– Det er fantastisk å være her, det er noe jeg har drømt om siden jeg gikk på filmskolen, å en dag gå ned den røde løperen, sa Tyldum til NRK på den røde løperen før de gikk inn i det kjente Dolby Theatre der utdelingen skal skje.

Da VG møtte Tyldum og kona i går, var de på vei inn på en fest hos Giorgio Armani - som sponser smokingen regissøren har på seg i natt. Kvelden før kvelden tok Tyldum utdelingen med stor ro.

– Nervene går det helt fint med. Det er ikke så mye å være nervøs for. Nå skal vi kose oss mest mulig og ha det fint denne helgen her, sa Tyldum.

PÅ RØD LØPER: Reese Witherspoon. Foto:Kevork Djansezian,Afp

VG+:Slik er Tyldum - helt privat (krever innlogging)

Sommerfugler i magen

Kona Janne - som Tyldum tidligere har hyllet i intervju med VG - sier at hun ikke er like avslappet.

– Det er klart at jeg er spent. Jeg tror jeg har litt flere sommerfugler i magen enn ham, faktisk.

Ekteparet Tyldum gikk på løperen som verdens største stjerner nå skrider nedover før de går inn i Dolby Theatre og finner plassene sine.

Reese Witherspoon, som er nominert i kategorien «beste kvinnelige hovedrolle» var iført en sort og hvit kjole.

Julianne Moore, best actress nominee for her role in "Still Alice," wears a cream and metallic Chanel gown as she arrives at the 87th Academy Awards in Hollywood, California February 22, 2015. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) (OSCARS-ARRIVALS) Foto:Mario Anzuoni,Reuters

Ekspertene mener imidlertid at det er Julianne Moore som kommer til å stikke av med Oscar-statuetten i den kategorien for hennes hovedrolle i filmen «Still Alice».

Moore ankom utdelingen i en krem- og metallfarget kjole fra Chanel.

Nominert i åtte kategorier

Tyldums «The Imitation Game» er nominert i følgende kategorier: «beste filmklipp», «beste produksjonsdesign», «beste originalmusikk», «beste regi», «beste tilrettelagte manus» og «beste film».

I tillegg er Keira Knightley nominert for «beste kvinnelige birolle», mens Benedict Cumberbatch er nominert for «beste mannlige hovedrolle».

I tillegg er norske Torill Kove nominert i kategorien «beste animerte kortfilm» for sin film «Me and my Moulton».

VG er til stede på den norske festen arrangert i lokalene til Moods of Norway i Melrose Avenue i Los Angeles. Tyldum har bekreftet at han vil komme på festen etter utdelingen.

NOMINERT: Benedict Cumberbatch er nominert i kategorien «beste mannlige hovedrolle» for sin rolle som Alan Turing i Tyldums «The Imitation Game». Her sammen med kona Sophie Hunter på rød løper. Foto:Jordan Strauss,Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder