Nordmannen spiller mot stjernen i Oscar-favoritt «The Revenant»

MER HEDER?: Leonardo DiCaprio vant Golden Globe for «The Revenant», og nå har han sjansen til å vinne sin aller første Oscar for samme film. Foto: Lucy Nicholson , Reuters

Joner ønsker Leo lykke til

Blir 2016 året Leonardo DiCaprio (41) endelig kan dra hjem fra Oscar-utdelingen med en statuett? Han er i hvert fall et stort skritt nærmere.

Artikkelen er over fire år gammel

I ettermiddag ble det kjent at «The Revenant» kan vinne hele 12 Oscar-statuetter. Blant annet kan DiCaprio håve inn seieren i den gjeve kategorien beste mannlige hovedrolle.

Kristoffer Joner (43) er en av de som gleder seg stort over alle Oscar-nominasjonene til The Revenant. Han har selv en rolle i det rå filmdramaet.

– Nominasjonene er veldig fortjent. Jeg håper inderlig at Leonardo DiCaprio får en Oscar for dette, sier Joner til VG.

HEIER: Kristoffer Joner håper «The Revenant» tar storeslem. Foto: Signe Christine Urdal ,

– Alle vi som var med på dette sinnssyke prosjektet, krysser fingrene for filmens videre gang i Oscar-prosessen, poengterer han.

Se alle de nominerte her

– Kompromissløs

Filmen har allerede innkassert flere Golden Globe-priser. Det overrasker ikke Joner.

– Regissør Innaritu er så kompromissløs i sitt arbeid, han kjører sin egen hardcore stil, godt utenfor mainstream-sjiktet. Det blir lagt merke til og helt klart satt pris på, sier Joner fornøyd.

For tiden er den norske skuespilleren i Colombia i forbindelse md innspillingen av den kommende norske filmen med arbeidstittel «Hjertestarter». Arild Andresen («Kompani Orheim»», «Keeper'n til Liverpool») har regien på filmen som handler om et barn som er adoptert fra Colombia. Joner spiller en offshorearbeider som blir etterlatt med sin adoptivsønn. I fortvilelsen drar han til Colombia for å lete opp barnets biologiske mor.

– Blir det Hollywood-tur på deg i forbindelse med Oscar-utdelingen, da?

– Nei. Jeg tror nok ikke det. Men jeg håper på størst mulig gevinst til «The Revenant», understreker Joner.

Lest denne? Leo tok en Joner

HOLLYWOOD-VETERAN: Leonardo DiCaprio. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Aldri vunnet

DiCaprio har vært nominert fire ganger tidligere, og 41-åringen regnes utvilsomt som en av sin generasjons største skuespillere. Produsenter som vil ha ham med i en film, må finne seg i å bla opp svimlende 25 millioner dollar, over 222 millioner kroner.

Men aldri har Leonardo DiCaprio vunnet filmbransjens aller viktigste pris.

Sett denne? Disse stjernene har aldri vunnet Oscar

Det var mange som holdt ham som favoritt i 2014, sist gang han var nominert. Da spilte han børsmegleren Jordan Belfort i Martin Scorseses «The Wolf of Wall Street». Men verken DiCaprio eller filmen tok med seg noen Oscar-statuetter. Han var nominert for første gang så langt tilbake som i 1994, etter innsatsen i Lasse Hallströms «What’s Eating Gilbert Grape». Her spiller han den funksjonshemmede lillebroren til Gilbert Grape, spilt av Johnny Depp (som for øvrig heller aldri har vunnet noen Oscar).

«The Revenant» har norgespremiere fredag neste uke.

Les også: Her er Oscar-favorittene

DiCaprios største suksess noensinne er utvilsomt tårepersen «Titanic» fra 1997, men filmen fikk ingen skuespillernominasjoner.

«Ikke en gang ville bjørner kan stoppe ham fra å vinne Oscar nå». Slik lyder overskriften i britiske Telegraph fra tidligere denne uken. For nok en gang snakkes det om Leo som en storfavoritt til å vinne Oscar, også før nominasjonene ble klare torsdag. «The Revenant» heter filmen. Den er regissert av Oscar-grossisten Alejandro González Iñárritu. Han vant den gjeveste Oscar-statuetten, for beste film med «Birdman» i fjor.

«The Revenant» er et hevndrama fra villmarken på 1820-tallet. Filmen er delvis basert på romanen med samme navn, basert på livshistorien til Hugh Glass. DiCaprio blir jaget av en bjørn når han er på jakt ute i skogen.

DiCaprio har allerede hentet hjem Golden Globe-prisen for innsatsen i filmen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder