Faithfull til Haugesund

(VG Nett) Skuespilleren og popikonet Marianne Faithfull kommer til Haugesund neste uke som gjest under Den norske filmfestivalen.

 • Jon Selås

Artikkelen er over 12 år gammel

Den Norske Filmfestivalen i Haugesund

TIL HAUGESUND: Marianne Faithfull. Foto: VG

Hennes siste film, «Irina Palm», skal avslutte festivalen 23. august

- Det blir stjernesus over Haugesund i år, sier en meget fornøyd festivalgenral Gunnar Johan Løvvik - som i tillegg til Faithfull har folk som den italienske divaen Laura Morante og den amerikanske divaen Lauren Bacall og den portugisiske divaen Maria de Medeiros på gjestelisten. Ikke dårlig i sildabyen!

Filmografi:Marianne Faithfull

Men det stopper langt fra der. Bacall er i ferd med å avslutte innspillingen av delvis norske «Wide Blue Younder» i Haugesund-området akkurat nå. Og hennes kollega Brian Cox forlenger også oppholdet inn i festivalen.

Danskenes regissør Bille August kommer med sin Mandela-filmatisering «Farvell Bafana», svenskenes mesterlige lakoniker Roy Andersson komer med sin «Du levande». Svenskenes dokumentar-mester Stefan Jarl skal snakke om.

Filmfestivalen åpner offisielt lørdag med Petter Næss` filmatisering av Erlend Loes «Tatt av kvinnen» med Trond Fausa Aurvaag og Marianne Fausa Aurvåg. Men den fargerike og mest synlige tjuvstarten kommer allerede fredag kveld med årets Amanda-utdeling i Haugesund og dfirekte på TV2, med Thomas Giertsen som programleder. Da skal siste års norske filmprestasjoner belønnes.

I tillegg til «Tatt av kvinnen» blir det enda en norsk premiere i Haugesund. Det blir søndag under åpningen av Barnefilmfesten, med verdenspremiere på «Radiopiratene» av Stig Svendsen.

I tillegg skal dokumentarfilmskaperen Erling Borgen vise den tredje og siste TV-filmen i serien «Det uskyldige Norge». «I skyggen av Statoil» heter den, en fortelling om det norske oljeselskapets aktivitet i et av «de mest korrupte og undertrykkende regimer i verden i dag, Aserbajdsjan», i følge alltid glødende engasjerte Borgen. Som ikke lar en anledning gå fra seg til en appell - denne gangen til norske, oppsjonsrike industriledere:

- La opsjonspengene gå til menneskerettighetsorgansisasjonene i
Aserbadsjdsan. De trenger pengene. Ikke dere!

Mer om

 1. Film

Flere artikler

 1. Næss' «KVINNEN» åpner Haugesund

 2. -Jeg vil spille Bond-skurk!

 3. - Trond er som Buster Keaton

 4. Næss drukner i jobbtilbud

 5. Peter Stormare: Badstuepsykologen

Fra andre aviser

 1. Divaglans i Haugesund

  Aftenposten
 2. Stjernedryss under årets filmfest i Haugesund

  Bergens Tidende
 3. Ærespris til Faithfull

  Fædrelandsvennen
 4. Klart for «Tatt av kvinnen»

  Fædrelandsvennen
 5. Trenger sårt fornyelse

  Aftenposten
 6. Pris for første hovedrolle

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder