Faithfull til Haugesund

(VG Nett) Skuespilleren og popikonet Marianne Faithfull kommer til Haugesund neste uke som gjest under Den norske filmfestivalen.

 • Jon Selås

Artikkelen er over 13 år gammel

Den Norske Filmfestivalen i Haugesund

TIL HAUGESUND: Marianne Faithfull. Foto: VG

Hennes siste film, «Irina Palm», skal avslutte festivalen 23. august

- Det blir stjernesus over Haugesund i år, sier en meget fornøyd festivalgenral Gunnar Johan Løvvik - som i tillegg til Faithfull har folk som den italienske divaen Laura Morante og den amerikanske divaen Lauren Bacall og den portugisiske divaen Maria de Medeiros på gjestelisten. Ikke dårlig i sildabyen!

Filmografi:Marianne Faithfull

Men det stopper langt fra der. Bacall er i ferd med å avslutte innspillingen av delvis norske «Wide Blue Younder» i Haugesund-området akkurat nå. Og hennes kollega Brian Cox forlenger også oppholdet inn i festivalen.

Danskenes regissør Bille August kommer med sin Mandela-filmatisering «Farvell Bafana», svenskenes mesterlige lakoniker Roy Andersson komer med sin «Du levande». Svenskenes dokumentar-mester Stefan Jarl skal snakke om.

Filmfestivalen åpner offisielt lørdag med Petter Næss` filmatisering av Erlend Loes «Tatt av kvinnen» med Trond Fausa Aurvaag og Marianne Fausa Aurvåg. Men den fargerike og mest synlige tjuvstarten kommer allerede fredag kveld med årets Amanda-utdeling i Haugesund og dfirekte på TV2, med Thomas Giertsen som programleder. Da skal siste års norske filmprestasjoner belønnes.

I tillegg til «Tatt av kvinnen» blir det enda en norsk premiere i Haugesund. Det blir søndag under åpningen av Barnefilmfesten, med verdenspremiere på «Radiopiratene» av Stig Svendsen.

I tillegg skal dokumentarfilmskaperen Erling Borgen vise den tredje og siste TV-filmen i serien «Det uskyldige Norge». «I skyggen av Statoil» heter den, en fortelling om det norske oljeselskapets aktivitet i et av «de mest korrupte og undertrykkende regimer i verden i dag, Aserbajdsjan», i følge alltid glødende engasjerte Borgen. Som ikke lar en anledning gå fra seg til en appell - denne gangen til norske, oppsjonsrike industriledere:

- La opsjonspengene gå til menneskerettighetsorgansisasjonene i
Aserbadsjdsan. De trenger pengene. Ikke dere!

Mer om

 1. Film

Flere artikler

 1. Næss' «KVINNEN» åpner Haugesund

 2. -Jeg vil spille Bond-skurk!

 3. - Trond er som Buster Keaton

 4. Næss drukner i jobbtilbud

 5. Peter Stormare: Badstuepsykologen

Fra andre aviser

 1. Divaglans i Haugesund

  Aftenposten
 2. Stjernedryss under årets filmfest i Haugesund

  Bergens Tidende
 3. Ærespris til Faithfull

  Fædrelandsvennen
 4. Klart for «Tatt av kvinnen»

  Fædrelandsvennen
 5. Trenger sårt fornyelse

  Aftenposten
 6. Pris for første hovedrolle

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no