MYE BRUKT: Dette dramatiske bildet av Tom Cruise som henger utenfor Preikestolen er nå mye brukt i anmeldelsene av filmen. Foto: Credit: Paramount Pictures

Skryter nye «Mission: Impossible» opp i skyene

Amerikanske filmkritikere finner virkelig frem superlativene i sine anmeldelser av «Mission: Impossible»-filmen som delvis er innspilt i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det viser en oversikt som Rotten Tomatos har laget over anmeldelsene av «Mission: Impossible - Fallout».

En gjennomgang som nettstedet har gjort av intet mindre enn 59 anmeldelser gir en gjennomsnittlig rating på 8,4 av ti mulige.

les også

Preikestolen lagt til India i ny «Mission: Impossible»-film

– Sinnssyk bra, skriver Entertainment Weekly

– Filmen er en drøm som blir virkelighet for actionjunkies, slår Rolling Stone fast.

les også

Joner møtte Tom Cruise på Preikestolen: – Han er en maskin

– Dette er en film som vil at du skal leve i øyeblikket, at du skal glede deg over det som skjer på lerretet der og da. Vi vet hva vi går til, skriver Los Angeles Times anmelder.

les også

Tom Cruise delte bilde fra Preikestolen

Filmen har norgespremiere i august - og til tross for at Preikestolen i filmen er lagt til India, er det dramatiske bilder av Tom Cruise som henger utenfor det kjente norske fjellplatået som preger mange av de internasjonale artiklene.

I kjent stil var det mye hemmelighetskremmeri rundt innspillingen av «Mission: Impossible»-filmen i Norge i november i fjor.

les også

Lokal prestisje-kamp om verdenspremiere på Tom Cruise-film på Preikestolen

Varmesøkende kameraer, strenge taushetserklæringer og regler for telefonbruk var blant Hollywood-produksjonens tiltak for å hindre lekkasjer.

«Mission Impossible» og rollen som superagenten Ethan Hunt har for øvrig gjort Tom Cruise (55) til en av verdens best betalte filmstjerner.

– Produsentene av «Mission Impossible»-filmene har hele tiden truffet et segment og en tidsånd ekstremt godt. De har rett og slett vært svært gode til å finne problemstillinger i tiden, sa VGs mangeårige anmelder og filmekspert Jon Selås i forbindelse med Cruises besøk i Norge i fjor.

les også

Tom Cruise i Norge: Søkkrik på action og drama

De fire dramatiske minuttene der superstjernen henger fra kanten av den ikoniske turistattraksjonen, ble sett på som en kjempeseier for norsk turisme.

Men da det tirsdag ble kjent at at Preikestolen var blitt indisk, var det flere som satte spørsmålstegn ved satsingen, både lokalt og nasjonalt for å få innspillingen til Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder