EKS-GUVERNØR: Hollywood-stjernen og politiker Arnold Schwarzenegger på One Planet Summit i Boulogne-Billancour utenfor Paris i fjor. Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Arnold Schwarzenegger hjerteoperert i all hast

TMZ melder at filmstjernen og eksguvernøren Arnold Schwarzenegger (70) har fått utført åpen hjertekirurgi i Los Angeles i dag, skjærtorsdag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

– Når jeg ser meg i speilet, kaster jeg opp

Nettstedet, som er kjent for å ha svært gode kilder og være raskt ute med nyheter om kjendiser, siterte fredag kveld kilder knyttet til Schwarzenegger. Kildene hevder at Schwarzenegger besøkte Cedars-Sinai-sykehuset skjærtorsdag for å bytte en stent til hjertet.

Det skal angivelig ha oppstått komplikasjoner rundt inngrepet, som beskrives som «eksperimentelt». Legene skal da ha besluttet å åpne eks-guvernørens brystkasse.

Operasjonen skal ha vart i flere timer.

Først et par timer etter TMZ-rapporten, bekrefter Schwarzeneggers talsmann Daniel Ketchell at 70-åringen er operert.

– Tilstanden er stabil, og han er ved godt mot, sier Ketchell på Twitter.

Det første Arnold skal ha sagt da han våknet fra narkosen, var: «I’m back».

les også

«Sårbar og elskverdig» Arnold gjør comeback

Stordalen: – Takk, Arnie for den beste talen i mitt hus noensinne

Husker du? Arnold og Sylvester sammen på sykehus med stuntskader

Schwarzenegger lå første gang på operasjonsbordet i forbindelse med hjertet i 1997. Da fikk han byttet en aortaklaff. Den gangen skal det ikke ha vært prekært å få utført inngrepet, men Arnold skal ha villet få det gjort mens han var ung og sprek.

«The Terminator»-stjernen forklarte operasjonen med at plagene var genetiske, og at de ikke skyldtes bruk av steroider.

Ifølge Ketchell var inngrepet den gangen aldri ment å være en permanent løsning. Derfor er dagens operasjon relatert til samme sak, skriver han på Twitter.

Etter at han ga seg som guvernør i California i 2011, har Arnold tatt opp igjen skuespillerkarrieren. I løpet av de neste to årene gjør han comeback i to nye «Terminator»-filmer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder