JACUZZI-MILLIONÆR: Ståle Rivdal i Atle Antonsens skikkelse i «Norske byggeklosser». Foto: 74 Entertainment/Nordisk Film Distribusjon

«Norske byggeklosser» blir finsk

Nabolandet i øst har likt den norske komedien så godt at en ny finsk versjon skal spilles inn.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Filmen har gått på kino i to uker i Norge, og er sett av over 170.000 allerede. Atle Antonsen spiller en lang rekke roller i komedien, som er en «nyversjon» av Rolv Wesenlund-klassikeren fra 1972.

Hjelp, vi pusser opp: Les VGs anmeldelse av filmen

Nå skal filmen få sin finske versjon, laget av Taneli Mustonen. Det bekrefter produsentene Jørgen Storm Rosenberg og Kjetil Omberg. Finnen stod bak publikumsvinneren «Klassefesten» som ble sett av flere finner enn «Star Wars» i 2014.

– At det var Finland som først skulle kaste seg på en oppussings-komedie var en smule overraskende». Vi har jo kun vært på kino i 2 uker, og allerede nå har våre naboland lagt merke til filmen. Vi har også blitt kontaktet av et dansk produksjonsselskap, men der er ingen ting avgjort enda, sier produsentene.

SPILLER EN LANG REKKE ROLLER: Atle Antonsen som håndverkeren Mischa i «Norske byggeklosser». Foto: 74 Entertainment/Nordisk Film

Hvem som skal bli den «finske Atle Antonsen» er ennå ikke klart, men de norske produsentene sier de ikke legger seg opp i hvem finnene går for.

– Vi er bare glade for å se at det herjer en slags Norske Byggeklosser-feber også utenfor Norges grenser», forteller produsentene.

Kan dere si noe om hvor mye dere tjener på et slikt salg?

– Det blir jo prosenter av salget. I tillegg får vi en sum nå, kall det en filmrett. Vi har også en opsjon på å investere i filmen, så vi kan fort ende opp med å eie en koselig del av filmen, sier Jørgen Storm Rosenberg som foreløpig ikke kan gå ut med noen konkrete tall.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder