FIKK KLARSIGNAL: Området rundt platået er sperret for turgåere og skuelystne, og frivillige fra blant annet Norsk Folkehjelp holder vakt. Torsdag formiddag gikk crewet i gang med rigging igjen, etter å ha utsatt opptaksstart for dagen på grunn av vind. Foto: Marie Von Krogh VG

Klar for siste opptak i «Mission: Impossible 6»

PREIKESTOLHYTTA (VG) Torsdag morgen så det mørkt ut for filmcrewet på grunn av kraftig vind. I 10-tiden fikk imidlertid produksjonen klarsignal til å lande på Preikestolen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ved Preikestolhytta ligger tåken tett, og vinden er sterk. Statsmeteorolog Gunnar Noer meldte onsdag om perioder med sterk kuling oppe ved fjelltoppene. Dermed sto siste innspillingsdag i fare for Hollywood-teamet.

– Det korte svaret er at vi ikke aner hva som skjer i dag, sa Amanda J. Brand, pressesjef for filmproduksjonen, til VG i 09-tiden.

Omtrent en time senere bekrefter Brand overfor VG at de har fått klarsignal til å lande på Preikestolen.

Kort tid senere gjorde de rundt 80 crewmedlemmene seg klare for ferden mot platået.

Området er sperret av på en slik måte at pressen ikke kan se platået der innspillingen foregår. Det er torsdag lagt opp til at publikum slipper til på et platå like over Preikestolen, mellom klokken 14.00 og 14.15. Om Cruise selv vil være til stede i denne perioden, vites ikke.

Visste du? Derfor får Cruise penger fra den norske stat

TORSDAG: Tåken ligger tett over området hvor scenene fra «Mission: Impossible 6» spilles inn. Foto: Marie Von Krogh VG

– Optimistiske

Brand og resten av crewmedlemmene satt i morgentimene og drakk kaffe og tittet ut av vinduet på Preikestolhytta, like ved området der teamet klokken åtte gjorde et mislykket forsøk på å komme opp i helikopter.

– Været er fryktelig grått nå, men det lysner litt. Vi begynner å bli optimistiske, sa Brand da.

– Men hva hvis det forblir grått?

– Det vil være synd, men ingen krise. Vi hadde en veldig god dag i går og har egentlig alt vi trenger allerede. Om vi får filme i dag, er det en bonus, sa hun.

Fikk du med deg? Tom Cruise-stunt gikk galt – filminnspilling utsatt

BOR HER: Hollywood-stjernen Tom Cruise bor i dette huset, eid av Oilers-eier Tore Christiansen, på Boganes utenfor Stavanger sentrum. Foto: Marie Von Krogh VG

Mislykket helikopterforsøk

Ingen av crewmedlemmene VG har snakket med, ønsker å uttale seg om filmingen.

Et av helikoptermedlemmene bekreftet likevel at det ble gjort et forsøk på å ta seg opp i helikopter klokken 08 torsdag morgen.

– Vi får bare avvente, men enn så lenge ser det jo ikke så veldig pent ut, sa helikopterpiloten klokken 08.30.

VG har ikke fått tillatelse til å ta bilder av crewmedlemmene innenfra Preikestolhytta.

Tom Cruise (55) ble først sett i Stavanger mandag for å filme det som angivelig er sluttscenene i «Mission: Impossible 6». Da ble han sett hengende utenfor den stupbratte fjellklippen, rundt 600 meter over Lysefjorden.

Det var i utgangspunktet satt av tre dager til filmingen. Tirsdag var det så dårlig vær at filmingen utgikk. Onsdag var det filmingen i gang igjen, og Cruise ble ifølge NRK sett klatre opp og ned på Preikestolen om ettermiddagen.

Les også: 11 skadd under innspilling av Tom Cruise-film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder