Hyller nye James Bond: – Spennende og spektakulær

Neste uke er det norsk premiere på den nye James Bond-filmen «Spectre». Engelske kritikere har allerede sett filmen og er svært begeistret.

Artikkelen er over fire år gammel

Det skriver BBC torsdag. The Guardian gir filmen hvor Daniel Craig spiller legendariske 007, fem stjerner – og avisens anmelder konkluderer med at dette er en «fantastisk spennende, underholdende og spektakulær film».

The Times mener «Spectre» er svært forfriskende, mens The Independent slår fast at dette er en film fullt på høyde med forgjengeren «Skyfall» som kom i 2012.

«Skyfall» var tidenes største kassasuksess og dro inn over syv milliarder på verdensbasis. Allerede første dag spilte Bond-filmen inn hele 177 millioner kroner på premieredagen i USA. Også i Norge satte filmen rekord med et besøk på over 260.000 den første uken.

Les hva VG mente om «Skyfall»

Innspillingen av «Spectre» startet i Pinewood Studios i Buckinghamshire i desember i fjor og har siden forflyttet seg til Roma og Mexico City. Dette er Daniel Craigs fjerde film som James Bond. Foruten Craig, møter vi også franske Lea Seydoux og italienske Monica Bellucci i viktige roller.

STJERNELAG: Monica Bellucci, Daniel Craig, Lea Seydoux og Naomie Harris på pressetreff i London i går. Foto: Stefan Wermuth , Reuters

Kort om handlingen: En kryptisk melding fra Bond's fortid sender ham på et oppdrag som tar han til Mexico City og til slutt Roma hvor han infiltrerer et hemmelig møte for å avdekke den lyssky organisasjon kjent som Spectre.

Mens M slåss mot politiske krefter for å holde secret service i live, beveger Bond seg nærmere sannheten om Spectre. Og når han nærmer seg hjertet av organisasjonen, får han kjennskap til et skremmende bånd mellom seg selv og fienden han jakter på.

Diskuter: Hvilke forventninger har du til filmen? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Daily Mirror mener at dette er James Bond på sitt beste. Tabloid-kollega The Sun er helt enig og konkluderer med at dette er en film som har alle de klassiske James Bond-elementene som fansen forventer.

Amerikanske Hollywood-reporter er derimot ikke så begeistret og mener at dette er en film som både er dårligere enn Skyfall og langt mer klisje-preget. Hva VGs anmelder mener om «Spectre» kan du lese i forkant av premieren fredag 30. oktober.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder