Foto: Camera Press

Gandalf og Gollum returnerer til filmlerretet

(VG Nett) Både Sir Ian McKellen (71) og Andy Serkis (46) blir å se i filmatiseringen av «Hobbiten».

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

To av 2000-tallets mest minneverdige filmfigurer så langt er klare for comeback.

Sir Ian McKellen som spilte trollmannen Gandalf i de tre Ringenes Herre-filmene skal gjenta rollen i filmatiseringen av JRR Tolkiens første bok fra Hobbiten, ofte omtalt som forløperen til «Ringenes Herre»-trilogien.

Den respekterte, britiske skuespilleren er mer enn klar for å ta fatt på oppgaven, som blir delt i to storfilmer.

- Jeg er 71 år og i god form, men man vet ikke hva slags ulykker som kan vente rundt neste sving, skriver skuespilleren på sin hjemmeside.

Les også: Problemer i kø for «Hobbiten»

Flere filmnyheter her!

Han har jobbet i ett år med å rydde plass til «Hobbiten» i timeplanen sin. Han ble overbevist om å gjenta rollen etter å ha snakket med manusforfatter Guillermo del Toro og det store teamet av forfattere som har jobbet med teksten.

- Den er trofast til stilen, moroa og det romantiske i trilogien, skriver skuespilleren som har vært informert om utviklingen i prosjektet fra dag én. McKellen bedyrer at det var tidsperspektivet, og ikke pengene som har gjort at det har tatt lang tid å få signaturen hans.

Opptatt i 18 måneder

Han må være på settet og spille Gandalf de neste 18 månedene, men får pauser innimellom hvor han kan gjøre andre prosjekter.

BLIR GOLLUM PÅ NY: Andy Serkis (46) returnerer til «Hobbit»-filmene. Foto: Camera Press

Også Andy Serkis, som med hjelp av dataanimasjon spilte vesenet Gollum, kommer til å returnere. Fra tidligere er det kjent at også Elijah Wood, som spilte Frodo i «Ringenes Herre» er klar for de nye filmene.

Hovedpersonen i «Hobbiten» er Bilbo Baggins, som i filmen drar ut på en reise for å gjenerobre «det ensomme fjellet» og som må kjempe mot dragen Smaug. Bilbo Baggins skal spilles av Martin Freeman, kjent fra TV-serien The Office. Rollen ble i «Ringenes Herre»-filmene spilt av Ian Holm.

Innspillingen av «Hobbiten» starter i Wellington på New Zealand 21. februar.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder