Skrekkelig bra

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:26

Del saken på:

Lenken er kopiert

«Shrek» DVD

FILM

Regi: Andrew Adamson, Vicky Jenson. Norske stemmer: Asgeir Borgemoen, Thomas Giertsen, Irene Reppen. Originale stemmer: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz.

Den frodige fantasien, den ujålete og ramsalte humoren, den fantastiske animasjonen, sjangerblandingen og appellen til både voksne og barn, gjorde «Shrek» til en av fjorårets store kinoopplevelser. Og ikke minst det høye tempoet og den store detaljrikdommen gjør at filmen er som skapt for gjensyn.

Det er selvfølgelig produsentene i Spielberg-selskapet Dreamscape fullstendig klar over, og «Shrek» er derfor en av de første store DVD-satsingene som retter seg direkte mot barn. Tidligere har alt bonusmateriale vært av størst interesse for samlenerder og filmfriker.

DVD-utgaven av «Shrek» er derimot en slags interaktiv hobbybok, med spørrekonkurranse, «intervju» med figurene, en håndfull enkle spill, samt muligheter til å legge på egne stemmer for dem som har PC med DVD-spiller.

De voksne vil nok sette størst pris på at man kan velge mellom norsk og amerikansk versjon, og dermed få med seg Eddie Murphys Mike Myers' originale stemmer.

For det er fortsatt selve filmen som er denne DVDens største aktivum. Om bonusen kan man bare si at alt pynter på et troll.

ANDERS GIÆVER

Denne artikkelen handler om