FANTASTISK: Her fra filmen Fantastic Four. Foto: SCANPIX

Jessica Alba: - Jeg blir aldri tilfreds

STOCKHOLM(VG) Jessica Alba (24) er sommerens heteste stjerne. Selv er hun iskald.

Camilla Bjørn
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Kan noen skru av den viften? Jeg fryser sånn, sier Alba.

Vi befinner oss i en klam og svett hotellsuite på Grand Hotel i Stockholm for å snakke om sommerfilmen «Fantastic Four», som debuterte på toppen av kinolistene i USA tidligere i uken - og har première i Norge 29. juli.

Utvalgt filmografi for Jessica AlbaFilmextra

I sommer får Alba omtrent fire dager fri, innimellom promotering og filmoppdrag. - Det høres bra ut med en lang ferie nå. Men når jeg ikke jobber, får jeg bestandig angst for ikke å få nye filmtilbud. Jeg blir aldri tilfreds, sier Jessica Alba.

Jessica har nettopp trampet inn med høye hæler, miniskjørt og plenty parfyme. Hun håndhilser ikke, men drar frem Hollywood-smilet.

- Hadde ikke denne filmen gått til topps, ville jeg følt at jeg måtte ha begynt på nytt. Suksessen til «Fantastic Four» beviser at folk fortsatt ønsker å koble av i 90 minutter, glemme omverden og kose seg med popcorn, sier Alba til VG.

SYNDIG: Jessica fra filmen Sin City er en av de som kommer på DVD-en med stemplingsdato. Foto:

I løpet av sine 12 år i showbiz har hun bygd seg opp som USAs mest populære starlet. Selvdisiplin og trening har vært sentrale ingredienser. Hun begynte å lage sin egen mat som tolvåring.

- Mamma laget mye tung og fet familiemat da jeg var ung, som lasagne. Jeg liker ikke å spise tung mat, så jeg lærte meg selv å lage sunn mat. På den tiden var jeg vegetarianer, så jeg laget middag for meg selv, forklarer Jessica, som tripper med de høye hælene gjennom hele intervjuet.

Absint

Etter premièrefesten til «Fantastic Four» i Stockholm tidligere i uken, kunne de svenske avisene fortelle at Alba forsøkte å kjøpe absint på restauranten East, samtidig som hun knapt rørte maten sin.

- Har livet ditt forandret seg mye etter at du opplevde suksess?

Jessica blafrer med dådyrblikket og lager trutmunn.

- Oh yeahhh, absolutely. Livet er blitt mye enklere. Nå er alle oppmerksomme, jeg får god service, jeg trenger ikke vente i køer, folk er behjelpelige. Penger åpner døren til lykkelige forhold, spesielt siden jeg vokste opp uten penger. Man behøver ikke bekymre seg over husleien, kredittkortregning eller bilen.

Men ikke alt er like positivt. For noen uker siden endte Alba ufrivillig i herremagasinet Playboy.

- Pappa ringte meg og raste fordi det var bilder av meg i Playboy. Jeg fikk fullstendig hetta og trodde det var noe forferdelige greier. Men det var jo bare noen bilder av meg i bikini, mens jeg retter på håndkleet mitt, har Alba fortalt Rolling Stone.

Hun traff forloveden Cash Warren (26) under innspillingen av «Fantastic Four», da Warren jobbet som produksjonsassistent.

- Jeg datet aldri som ungdom og var mest opptatt av å jobbe. Jeg var milevis foran guttene på min egen alder da jeg var 16, forklarer Jessica.

«Fantastic Four» er basert på en tegneserie om superhelter.

- Hvis du kunne ha en magisk kraft, hva skulle det vært?

- Evnen til å stoppe tid. Jeg er alltid forsinket og liker å sove lenge. På den måten kunne jeg rekke alt og kvitte meg med jetlag før jeg må gjøre intervjuer.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder